AiNB Nieuwsbrief Editie 08-03-2018
ainb Nieuwsbrief
---------------------
agenda
Overheidsopdrachten, een stappenplan
Projecten die in mededinging worden gesteld door een overheid vormen een constante op de markt. Voor een correct verloop, is de gunning en uitvoering van overheidsopdrachten wettelijk geregeld.

Maar hoe begint u aan een overheidsopdracht? Wat is er gewijzigd sinds juni 2017? En waarmee moet u rekening houden? Er zijn immers heel wat vormvereisten en procedures aan deze opdrachten verbonden. Daarnaast zijn er ook een aantal valkuilen die u in het oog moet houden.
nieuws
AiNB en bni geven gezamenlijk een magazine uit
De AiNB en bni gaan gezamenlijk een magazine over interieurarchitectuur maken. Het magazine biedt verdieping op het vakgebied, maar ook inspiratie en opinie. De verschijningsdata zijn vier keer per jaar, waarvan twee nummers in het Nederlands zullen verschijnen en twee nummers in het Engels. Het eerste nummer verschijnt in mei.
De beide beroepsverenigingen behartigen de belangen van interieurarchitecten, AiNB in België en bni in Nederland. Het is een gevarieerde groep professionals, van eenmanszaken tot grote bureaus en vaak gespecialiseerd op het ontwerpen op verschillende gebieden, zoals kantoren, zorginstellingen, scholen, particuliere woningen, retail, leisure etc

De mogelijkheid om gezamenlijk een magazine uit te kunnen brengen op een hoog journalistiek niveau, brengt de twee verenigingen bij elkaar. Zij hebben een mooi vakblad voor ogen voor interieurarchitecten met een gefundeerde inhoudelijke opzet. Bureau Bax, de huidige redactie van Intern, het tijdschrift van bni, zal ook voor dit nieuwe magazine de redactie gaan verzorgen en de Belgische Stephanie Specht de vormgeving.

Leden van beide verenigingen krijgen het blad gratis, niet-leden kunnen een abonnement aanvragen.
magazine
AINB et BNI collaborent pour créer un nouveau magazine
L’AiNB et BNI ont décidé de collaborer ensemble afin d’éditer un magazine sur l’architecture d’intérieur. Le magazine offre la possibilité d’approfondir nos connaissances mais aussi de trouver de l’inspiration et de se faire ses propres opinions. Il y aura quatre magazines par an dont deux numéros en Néerlandais et deux numéros en Anglais. Le premier numéro sortira au mois de Mai 2018.

Les deux associations professionnelles représentent les intérêts des architectes d’intérieur, AiNB en Belgique et bni aux Pays-Bas. C’est un groupe de divers professionnels, d’entreprises spécialisées et de grands bureaux d’études qui sont souvent spécialisés dans la conception dans divers domaines tels que des bureaux, des institutions de soin, des écoles, des maisons privées, la vente au détail, les loisirs etc.

Ces deux organisations ont saisi l’opportunité de collaborer ensemble afin d’apporter au magazine un journalisme de haut niveau. Ce magazine sera non seulement agréable pour les yeux d’un architecte d’intérieur mais le contenu sera également adapté à ses lecteurs. Le bureau Bax, la rédaction actuelle de Intern et du magazine de bni se chargeront de la rédaction du magazine et la Belge Stéphanie Specht du design de celui-ci. Les membres des deux associations reçoivent le magazine gratuitement. Les non-membres peuvent souscrire un abonnement.
---------------------
nieuws
Beoordeling van kleurcontrasten en de dimensionering van de signalisatie
De ‘Design for all’-aanpak streeft naar een maximale toegankelijkheid van gebouwen. Hieronder valt ook de toegankelijkheid van visuele informatie. In dit artikel wordt een door het WTCB uitgewerkte rekentool voorgesteld die ondersteuning biedt bij de beoordeling van kleurcontrasten en de dimensionering van de signalisatie (waaronder beletteringen).
nieuws
Woningen krijgen woningpas en energielabel
De Vlaamse regering heeft vandaag een tussentijdse evaluatie van het Renovatiepact 2050 gehouden. De drie bevoegde ministers Bart Tommelein, Liesbeth Homans en Joke Schauvliege voeren in 2018 de Woningpas in, een digitaal paspoort voor elke woning met daarin alle data en attesten. Ook het Energie Prestatie Certificaat wordt in een nieuw kleedje gestoken: het EPC+ geeft meer informatie over hoe je je woning energiezuiniger maakt, wat dat kost en welk energielabel de woning krijgt (net zoals bij elektro-apparaten, van A tot F) na een bepaalde ingreep.
Helpdesk
wanneer kan ik een elastische vloerbekleding op de dekvloer plaatsen?
Is het steeds noodzakelijk om het vochtgehalte van de dekvloer te meten alvorens de elastische vloerbekleding te plaatsen?
---------------------
helpdesk
Een bouwheer wil de annulatie van zijn offerte ongedaan maken, maar de aannemer wil niet meer.
Als de bouwheer de annulatie van een ondertekende offerte intrekt, mag de aannemer deze werken dan weigeren en toch zijn 10% schadevergoeding opeisen?
innovatie
50 jaar VOLA:
‘Infinite Possibilities – Kraan 111’
VOLA - de Deense fabrikant van design kranen en accessoires – viert in 2018 haar vijftigste verjaardag. Voor die gelegenheid heeft VOLA een aantal korte films gemaakt. Deze films belichten de waarden, de medewerkers en de producten van VOLA en onderstrepen de uitzonderlijke en unieke cultuur en visie van VOLA. Een nieuwe generatie architecten en interieurarchitecten krijgt dankzij deze films een inkijk in de verwezenlijkingen van VOLA en in de mensen achter de producten. Zo kunnen zij de waarden en het erfgoed van VOLA en Arne Jacobsen op hun beurt verder uitdragen.
Klik hier voor de online versie van deze mail.

Deze mail is automatisch verstuurd naar %PERS_EMAIL%.
Voor alle vragen kan je bij ons terecht op secretariaat@ainb.be of op onze website www.ainb.be.
Klik hier om uit te schrijven.