AiNB Nieuwsbrief Editie 15-06-2018
ainb Nieuwsbrief
---------------------
Infosessie op 21-06-2018:
De nieuwe verplichte verzekering. Wat verandert er voor u als interieurarchitect?
Op 1 juli 2018 wordt een nieuwe wet van kracht die naast architecten ook aannemers en andere dienstverleners , een verzekeringsplicht oplegt voor de 10-jarige burgerlijke aansprakelijkheid.

Op vrijdag 27 april besliste de ministerraad daarnaast over een tweede wetsontwerp die alle dienstverleners in de bouw, inclusief en expliciet ook de interieurarchitecten, oplegt zich verplicht te verzekeren voor de burgerlijke aansprakelijkheid.

Tijdens deze memo gaan we in op deze nieuwe wetgeving. Wat betekent dit voor de interieurarchitect? Op wie en in welke omstandigheden is de wet Peeters-Borsus en het nieuwe wetsontwerp Ducarme van toepassing? Welke taak en verplichting treft de interieurarchitect?

Meester Clijmans (Clijmans Advocaten) gaat er graag op in en stelt de nieuwe wetgeving aan u voor. Tevens zal verzekeraar Protect zijn visie geven op deze nieuwe wet voor interieurarchitecten en krijgt u zeer concrete tips en tricks hoe om te gaan met deze nieuwe situatie.
Magazine
Nook. Het nieuwe magazine van AiNB en bni.
Het is nog heel even wachten, maar in juli valt het eerste nummer van Nook in de bus. Althans voor de leden en partners van AiNB en bni. Het belooft een kwaliteitsvol blad te worden. Wie nog geen lid is maar het eerste nummer over erfgoed niet wil missen, kan zich nu abonneren.
agenda
Algemene Vergadering 2018
AiNB nodigt u van harte uit op de Algemene Vergadering 2018. Wij verwachten u op donderdag 21 juni 2018 vanaf 18u00 bij VOLA, Havenlaan 86C, 1000 Bruxelles (Pakhuis, Tour et Taxi). Schrijf nu in.
Meer dan 6.000 toekomstige verbouwers op pad tijdens 20ste edtie van de Vlaamse Renovatiedag
De 20ste editie van de Vlaamse Renovatiedag heeft afgelopen zondag meer dan 6.000 toekomstige verbouwers op de been gebracht. Goed voor in totaal bijna 25.000 bezoeken aan 90 inspirerende renovatieprojecten.
De enorme belangstelling weerspiegelt dat renoveren in Vlaanderen populair blijft. Verbouwend Vlaanderen zakte afgelopen zondag massaal af naar de verschillende projecten van de Vlaamse Renovatiedag. Voor wie verbouwplannen koestert was dit de uitgelezen kans om een gesprek aan te knopen met de architect en de bouwheer.
Événement le 21-06-2018 :
La nouvelle assurance obligatoire: qu’est-ce qui change pour vous en tant qu’architecte d’intérieur?
A compter du 1er juillet 2018, une nouvelle loi rend l’assurance "responsabilité civile décennale" obligatoire pour tous les entrepreneurs et autres prestataires de service, comme cela est le cas depuis de nombreuses années pour les architectes.
Ce vendredi 27 avril 2018, sur proposition du ministre Kris Peeters et du ministre Denis Ducarme, le Conseil des ministres a approuvé un avant-projet de loi relatif à l’assurance obligatoire responsabilité civile professionnelle dans le secteur de la construction en citant explicitement les architectes d’intérieur.

Lors de cette réunion, nous aborderons les tenants et les aboutissants de cette nouvelle législation. Qu’est-ce que cela signifie exactement pour un architecte d’intérieur ? Pour qui et sous quelles conditions la loi de Peeters-Borsus et la nouvelle législation de Ducarme sont-elles d’application ?

Bureau d’avocats Clijmans détaillera tous les points importants à savoir concernant cette nouvelle législation. Quant à l’assureur Protect, il exposera sa vision de cette nouvelle loi au regard des architectes d’intérieur, et formulera une série de trucs et astuces concrets pour faire face à ce nouveau contexte légal.
voordeel
Gratis instappen op cambio autodelen voor bedrijven
Als professioneel autodeelaanbieder stelt Cambio z’n vloot ter beschikking van particulieren én bedrijven. Zo slaagt architectenbureau Baro in Gent erin om hun volledig team van 10 architecten een gevarieerd wagenpark aan te bieden voor minder dan € 400/ maand. Als professioneel autodeelaanbieder stelt Cambio z’n vloot ter beschikking van particulieren én bedrijven.
* aanbod geldig tot en met 31/08/2018, de instapkosten vallen volledig weg voor AiNB-leden.
Innovation
Dornbracht: La série de robinetterie conçue par Sieger Design Vaia
Chaud, doux et terreux; nouvelle collection de couleurs Vaia composée des trois finitions foncées et satinées – Dark Platinum mat, Dark Bronze mat et Dark Brass mat

Disponible dès à présent (Dark Platinum mat) / août 2018 (Dark Brass mat, Dark Bronze mat)
innovatie
Moduleo: Sfeer creëren met vinyltegelvloeren van gelaserd hout
ZUID-AMERIKAANSE FEEL IN RIJSELS EETCAFE... De uitbaters van het nieuwe Guama Arépa Café in het Noord-Franse Rijsel wilden een specifieke stijl voor hun eetcafé met Venezolaanse gerechten: een warme, kosmopolitische look & feel moet de bezoekers onderdompelen in Zuid-Amerikaanse sferen.
De keuze voor vinylvloeren van Moduleo droeg bij tot die sfeerschepping. Guama Arépa Café is een eetcafé, pal in het centrum van Rijsel. Het ontwerp van de zaak is van de hand van interieurarchitectenbureau Idesign it, in opdracht van Integral Interiors. Op de menukaart zijn vooral Venezolaanse streetfoodgerechten terug te vinden. Het wereldkeukengevoel diende dan ook in het concept en het interieur van de zaak teruggevonden te worden. “Het eetcafé moest een kosmopolitische, gemoedelijke sfeer uitdragen”, aldus Valerie Sonneville van Idesign it.
Klik hier voor de online versie van deze mail.

Deze mail is automatisch verstuurd naar %PERS_EMAIL%.
Voor alle vragen kan je bij ons terecht op secretariaat@ainb.be of op onze website www.ainb.be.
Klik hier om uit te schrijven.