AiNB Nieuwsbrief Editie 23-08-2018
ainb Nieuwsbrief
---------------------
nieuws
AiNB heet de Interieurvormgevers van harte welkom.
Het is zover: interieurvormgevers met een Bachelor diploma kunnen vanaf heden van de voordelen van een AiNB- lidmaatschap genieten. Op de Algemene vergadering werd goedgekeurd dat interieurvormgevers onder de noemer van “vrienden van” nu eveneens deel kunnen uitmaken van AiNB. Het is nog even wachten op de officiële neerlegging van de statuten en het organiseren van het lidmaatschap, maar wie alvast wil intekenen voor 2019 kan zijn lidmaatschap reeds aanvragen.
nieuws
Met trots presenteren we het nieuwe magazine NOOK
Hét magazine over interieurarchitectuur. Vanuit de wens onze leden een vakinhoudelijk interessant magazine te bieden, zijn AiNB en bni (Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten) gaan samenwerken. Het eerste nummer viel in juli de bus. Volgend nummer met thema "Europa" komt er in september al aan. Abonneer u nu of word lid en ontvang het magazine gratis.
---------------------
news
Partenariat AiNB - UWA
Nous sommes fiers de vous annoncer le nouveau partenariat de l’AiNB avec l’UWA, l'Union Wallonne des Architectes. Les membres de l'AiNB pourront désormais profiter des réductions pour des offres spécifiques de l'UWA.
---------------------
nieuws
Ook na 2050 gebruiken we nog gas
Hoe verwarmen we ons in de toekomst? Juan Vazquez, general manager van Gas.be, de federatie van de aardgastransport- en distributienetbeheerders, is ervan overtuigd dat ook gas een belangrijke rol zal blijven spelen in onze energiemix. “Een CO2-heffing zou de gasprijs met slechts één eurocent doen stijgen.”
---------------------
kennis
3D-scanning: dé meettechniek van de toekomst?
Meten is weten. Niemand beseft dat beter dan wie in de bouwwereld actief is. Met de opkomst van het Internet of Things (IoT) krijgt dit credo echter een extra dimensie. Het digitaliseren van gebouwen opent voor alle partijen de deur naar tal van nieuwe toepassingsmogelijkheden. 3D-scanning, dé manier om op een digitale manier opmetingen te doen, vindt stilaan ingang in de bouwwereld dankzij laserscanning en fotogrammetrie.
---------------------
kennis
Specifiek schadegeval bij kleine isolerende beglazingen
Het WTCB wordt al een tijdje geconfronteerd met vragen omtrent een bijzonder breuktype bij kleine isolerende beglazingen die deel uitmaken van het buitenschrijnwerk. Het gaat hierbij steeds om drievoudige beglazingen waarvan de kleinste glasafmeting ongeveer 500 mm bedraagt. Het probleem doet zich telkens voor tijdens zeer koude en windluwe periodes.
news
MAISON&OBJET ÉVOLUE AVEC VOUS
Nouveaux parcours de visite, nouvelles expériences d’achat intuitives et audacieuses, itinéraires inspirants et surprenants, nouveaux lieux de partage… LAISSEZ-VOUS SURPRENDRE ! Salon Maison&Objet Paris du 7 au 11 septembre 2018 : Tickets gratuits pour les membres AINB
---------------------
agenda
Renoveren van een appartementsgebouw: Een stappenplan
Tijdens de jaren ‘60-70 schoten binnen Vlaanderen de appartementsgebouwen als paddenstoelen uit de grond. Van de dijken langs de kust tot een wildgroei langs verbindingswegen naar dorpen en steden. Intussen naderen al deze gebouwen de leeftijd van een halve eeuw. Een tijdspanne waarbinnen de eisen en technieken een enorme evolutie kenden. Simultaan heeft de tand des tijds zitten knagen aan deze gebouwen. Tijd om deze appartementsgebouwen om te tunen naar de hedendaagse comforteisen. Maar hoe begin je aan zo’n renovatie?

Tijdens deze opleiding zoomen we in op de verschillende aspecten die gepaard gaan met de renovatie van een appartementsgebouw. Een rode draad tijdens deze opleiding is een concrete renovatie van een appartementsgebouw.
Klik hier voor de online versie van deze mail.

Deze mail is automatisch verstuurd naar %PERS_EMAIL%.
Voor alle vragen kan je bij ons terecht op secretariaat@ainb.be of op onze website www.ainb.be.
Klik hier om uit te schrijven.