AiNB Nieuwsbrief Editie April 2019 //
ainb Nieuwsbrief
---------------------
interview
Sensory and Sustainable Shop Interiors
Shop Interiors are dead in the era of e-commerce, aren't they? Not if Katelijn Quartier has anything to say about it. She is professor at the Universiteit of Hasselt where she researches how to make a shop into a relevant experience. So that physical stores will be able to survive in digital times. In her most recent research, she tries to find the balance between sustainability and sensory experiences.
nieuws
5 Tips om als Interieurarchitect hoger te ranken in Google
Succesvolle marketing bij architecten en aannemers draait vooral om het zich laten vinden door potentiële klanten - normaal gezien via Google - op het moment dat zij je nodig hebben, in plaats van hen te bombarderen met vervelende (en dure) reclamecampagnes.
Dit is een heel belangrijk inzicht. Dit vormt ook het verschil tussen traditionele outbound marketing, waarbij men vooral betaalt om reclame te maken via verschillende mediaplatforms, en inbound marketing, dat zich focust op het zich online laten ontdekken door mensen. Outbound marketing is niet alleen duur, het zorgt ook voor minder resultaten. Steeds minder mensen laten zich overtuigen door pop-ups, cold calls en sales emails. Dus vergeet even die directe marketingstrategie om potentiële klanten te strikken. Je laat je beter ontdekken door mensen die een nood hebben aan jouw diensten en op zoek gaan.
agenda
Renovatiedag: deze toonaangevende projecten openen op 5 mei de deuren
Op zondag 5 mei organiseren AiNB en NAV een nieuwe editie van de Renovatiedag. 70 (interieur)architecten openen exclusief de deuren van een gerealiseerde renovatie …
agenda
Bits & Bytes in het architectenkantoor
Digitale tools ondersteunen u in de organisatie en de werking van uw architectenkantoor. Dit van het ontwerp tot de visualisatie, van de calculatie tot de planning en van de berekening tot de uitvoering op de werf. Talloze tools, apps en software zijn vandaag voorhanden. Maar welke zijn voor u en uw kantoor van nut?
Is uw IT-infrastructuur voldoende uitgerust? Op de praktijkmarkt van Bits & Bytes kan u de meest innovatieve en praktische digitale tools voor dagelijks gebruik op het architectenkantoor en de werf ontdekken. Verschillende standhouders geven toelichting rond de laatste beschikbare IT oplossingen en diensten die uw praktijk optimaliseren. Bovendien kan u de diverse toepassingen zelf uitproberen.
agenda
Circulair en Veranderingsgericht bouwen - Een nieuwe rol voor de interieurarchitect?
Duurzaam bouwen wordt vaak herleid tot energiezuinig bouwen. Een doordacht (her)gebruik van materialen is echter - op lange termijn - minstens even belangrijk om onze voetafdruk verder te verminderen.
Daarom is circulair bouwen, in al zijn facetten, de toekomst van de bouwindustrie. Maar hoe ver staat de Vlaamse bouwsector in het circulair en veranderingsgericht bouwen? Welke basisconcepten bestaan er? En welke rol speelt de architect in dit verhaal?
innovatie
IVC brengt de ELEMENTAL trend: een sober design hoeft niet saai te zijn.
De Elemental trend laat zien hoe je kalmte in je interieur kunt brengen zonder monotoon te worden. Combineer de veelzijdige vloeroplossingen van IVC voor een aangenaam en rustig interieur. Onze favoriete combinatie? Lees er hier alles over…
nieuws
Zo zou Linkeroever er vandaag uitzien als Le Corbusier zijn zin had gekregen
In het MAS in Antwerpen opent een expo die de plannen toelicht die de beroemde architect Le Corbusier ooit voor Linkeroever uittekende, maar die nooit zijn uitgevoerd. Was dat wel gebeurd, dan was het stadsdeel nu een "Ville Radieuse" met mogelijk 500.000 inwoners.
nieuws
Cursus: parameters die uw ereloon bepalen
Bij de berekening van een correct ereloon komen tal van aspecten kijken. Als architect moet u met al deze verschillende bouwstenen rekening houden om tot een zo accuraat mogelijk ereloon te komen. Deze opleiding informeert u over alle parameters die een invloed hebben op uw ereloonberekening.
Eerst schets Mart Willekens de sociaal-economische positie van de architect. De kosten die moeten gedekt worden door het honorarium worden in detail bekeken door architecten Karel De Mulder en Steven Daelman. Samen hebben zij jarenlange praktijkervaring en tijdens deze cursus brengen zij hun kennis over hoe tot een zo correct mogelijke inschatting van het honorarium te komen, alsook de verschillende manieren waarop het honorarium aangerekend kan worden.
agenda
WERKEN MET LOONTREKKENDEN
Het aantal architectenbureaus dat de voorkeur geeft aan architecten-medewerkers in vast dienstverband, zit in de lift. Er rijzen dan ook steeds meer vragen over dit thema. Hoeveel kost een werknemer u? Zal de keuze voor vaste medewerkers u niet zuur opbreken in periodes dat er minder werk op de plank ligt? Wat kunt u opnemen in een arbeidsreglement? Dit en veel meer komt u tijdens deze opleiding te weten.
Om u als architect zo praktijkgericht mogelijk te informeren, worden tijdens de opleiding de theoretische luiken telkens afgewisseld met getuigenissen van architecten die werken met loontrekkenden. Zij brengen hun kijk en ervaringen en delen hun oplossingen voor problemen die zich kunnen voordoen met loontrekkenden zoals bv. het opvangen van kalmere periodes.
agenda
NAAD(LOOS)
Naden spelen al jaren een spel. Ze bewegen zich tussen verstoppen en opvallen. Worden getoond of verdwijnen. Zeker de laatste jaren is dat ook balanceren tussen minimaal en maximaal. Tussen sober en exuberant.
Met modejournaliste en auteur Veerle Windels, architect-ontwerper Bart Lens (Lens°ass architecten), landschapsarchitect Christian Vermander (buro voor vrije ruimte), en ir.-architect Jasper Stevens en ir.-architect Karel Verstraeten (FELT architectuur & design) gaan we op zoek naar de ideale scherpte van de naad: minimalistisch of net uitvergroot tot ornament?
nieuws
CALL FOR ARTISTS IN ARCHITECTURE
Are you a visual artist, architect, writer or performer living in the European Union who is passionate about architectural heritage? BOZAR (Belgium), Naples University - Frederic II (Italy) and the Mies van der Rohe Foundation (Spain) are launching an open call for residencies in 6 modern European houses.
These are private homes with a notable architecture, rarely accessible to the public and whose former occupants were privileged witnesses to the cultural life of the 20th century.
event
ARCHITECT@WORK Kortrijk viert 100e editie en wordt Future-Proof
ARCHITECT@WORK Kortrijk vindt plaats op 9 en 10 mei 2019. NAV & AiNB organiseren er een infosessie over circulair bouwen.
Klik hier voor de online versie van deze mail.

Deze mail is automatisch verstuurd naar %PERS_EMAIL%.
Voor alle vragen kan je bij ons terecht op secretariaat@ainb.be of op onze website www.ainb.be.
Klik hier om uit te schrijven.