AiNB Nieuwsbrief Editie Juni 2019
ainb Nieuwsbrief
---------------------
nieuws
360 graden op zee
Punta de Mar is een prototype van een drijvend vakantieverblijf ontwikkelt door het Spaanse architectenbureau Mano de Santo in samenwerking met KM ZERO Open Innovation Hub. Technologie, minimalisme en duurzaamheid zijn de uitgangspunten voor het ontwerp dat aan maximaal twee gasten onderdak biedt. Dobberend op zee genieten zij niet alleen van privacy en comfort, maar ook van een 360-graden-beleving van de natuurlijke omgeving.
Architectuur
Interieurarchitectuur- uitstap van Knokke tot Zeebrugge.
Op vrijdag 27 september 2019 biedt AiNB in samenwerking met planopli, de architectuurreisorganisatie van Dominique Pieters, een rijke interieurarchitectuuruitstap langs onze waterlijn aan.
Van Knokke tot Zeebrugge zullen onder meer villa’s, appartementen, musea en scholen met uitmuntende of vernuftige interieurs worden bezocht.

De uitstap is uitbreidbaar met een overnachting in Oostende en een halve dag extra programma te Oostende op zaterdag 28 september.

Houd verdere communicatie in het oog, inschrijven kan tot en met 7 augustus.
AANVAARDING WETSVOORSTEL
In plenaire zitting van de Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers van 25 april 2019 werd de tekst van het wetsvoorstel betreffende de verplichte verzekering van de burgerlijke beroepsaansprakelijkheid van architecten, interieurarchitecten, landmeters-experten, veiligheids- en gezondheidscoördinatoren en andere dienstverleners in de bouwsector voor werken in onroerende staat en tot wijziging van diverse wetsbepalingen betreffende de verzekering burgerrechtelijke aansprakelijkheid in de bouwsector aanvaard en voor bekrachtiging aan de Koning overgemaakt, waarna de wet van 9 mei op 26 juni in het Belgisch Staatsblad werd gepubliceerd.
architect in de praktijk
“Ontwerpen die een ‘te gepast’ antwoord geven, lopen risico om snel te verouderen“
In onze rubriek 'Ik vraag het aan' stelt Gideon Boie (BAVO) deze vraag aan Sofie De Caigny (directeur Vlaams Architectuurinstituut): “Hoe kan een ontwerpdialoog gaande blijven ook nadat de architect van het toneel verdwenen is?” Ontdek hieronder het antwoord van De Caigny.
nieuws
Na energiescore krijgt elk huis ook mobiliteitsscore
Zoals elk huis in Vlaanderen nu al een score heeft voor zijn energieprestaties, krijgt het dat vanaf vandaag ook voor zijn ligging. Dat meldt De Standaard. Hoe ver is het verwijderd van een bushalte of treinstation? Bevinden er zich scholen op wandelafstand? En kunnen de bewoners met hun (bak)fiets naar de supermarkt, of hebben ze daar hun auto voor nodig? De afweging van die verschillende criteria leidt tot een score op tien, die u zelf online kunt bekijken.
nieuws
SALON MAISON&OBJET PARIS DU 06 AU 10 SEPTEMBRE 2019
MAKING WORKPLACES FEEL LIKE HOME
À l'heure où le travail s'affranchit de ses cadres traditionnels MAISON&OBJET vous propose de découvrir les solutions décoratives et d'aménagement qui apporteront à vos nouveaux espaces un supplément d'âme, de convivialité et d'originalité.
En septembre, MAISON&OBJET dévoile sa nouvelle thématique, incontournable de son temps : WORK!, le laboratoire d’expression d’un nouvel art de travailler, au cœur des 3000 marques du salon!

Gratis tickets voor AiNB-leden via secretariaat@ainb.be
Klik hier voor de online versie van deze mail.

Deze mail is automatisch verstuurd naar %PERS_EMAIL%.
Voor alle vragen kan je bij ons terecht op secretariaat@ainb.be of op onze website www.ainb.be.
Klik hier om uit te schrijven.