*|MC_PREVIEW_TEXT|*
AiNB Nieuwsbrief
akoestiek is geen sluitpost
Nieuws
Akoestiek is geen sluitpost
Ratelende koffiemachines, kletterend bestek en lachende gasten. Gezellige drukte in een café of restaurant is leuk, behalve als de herrie ervoor zorgt dat je elkaar niet kunt verstaan. Slechte akoestiek kan enorme gevolgen hebben voor een zaak. Alexandra Pustianu, interieurarchitect en partner bij Ncbham: “Mensen mijden horeca met een slechte akoestiek. Ze voelen zich er niet prettig.”
banner
ainb livespace
nieuws
AiNB livespace
We invite you to discover the talents of interior architecture in Belgium as well as specialists dealing with specific themes such as materiality, lighting, durability, recycling, etc. In the form of interviews on Instagramlive, we want to share unique and varied experiences with you and explore different facets of the complex and fascinating profession of interior architects. During these interviews it is possible to react and ask questions directly. This Thursday at 18h30, we will interview Louise Huba from Rotor about recycling.
potje breken is potje betalen
nieuws
“POTJE BREKEN IS POTJE BETALEN”
“Potje breken is potje betalen”: een oud gezegde dat iedereen wel eens in de mond neemt en eigenlijk ook een basis vormt voor onze onderlinge relaties in tal van domeinen. Wie schade berokkent aan iemand (of aan diens goederen), dient dit te herstellen of het beschadigde goed te vervangen. Indien dit laatste niet mogelijk is, kan een financiële vergoeding in de plaats komen. Dit principe werd geformaliseerd in de artikelen 1382 tem. 1386 in het Burgerlijk Wetboek en vormt de basis voor de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekeringen (BA).
extra compensatiepremie
Nieuws
Extra compensatiepremie en verlengde maatregelen
Zowel de federale als de Vlaamse regering hebben nieuwe of verlengde economische steunmaatregelen bekendgemaakt. Een overzicht.
zonnepanelen
Nieuws
VLAANDEREN SUBSIDIEERT OPNIEUW ZONNEPANELEN: TOT 1.500 EURO STEUN
Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) geeft opnieuw steun voor het plaatsen van zonnepanelen op daken van gezinnen. Tegelijk wordt de digitale meter versneld ingevoerd.
renovatie
nieuws
VLAAMSE REGERING WIL EENGEMAAKTE PREMIE VOOR RENOVATIE
Vlaams minister van Energie en Omgeving Zuhal Demir (N-VA) wil één uniek loket dat alle soorten renovatiepremies bundelt tot een eengemaakte premie. Dat meldt De Morgen.
corona
Nieuws
KAN EEN GOEDE LUCHTVERVERSING HET CORONAVIRUS DE PAS AFSNIJDEN?
Een goede luchtverversing kan het coronavirus binnenskamers de pas afsnijden, zegt de Hoge Gezondheidsraad. Nochtans is er geen bewijs dat het virus via omgevingslucht overgedragen wordt, meldt De Standaard.
arei
Nieuws
NIEUW ALGEMEEN REGLEMENT OP DE ELEKTRISCHE INSTALLATIES (AREI) VAN KRACHT
Het vorige Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties (AREI) was dringend toe aan een actualisatie en een herstructurering om de leesbaarheid ervan te verhogen. De voorbije jaren werd daarom gewerkt aan een nieuw en toekomstbestendig AREI. Het nieuwe reglement kun je nu raadplegen. Het is sinds 1 juni 2020 van toepassing.
oprichting vennootschap
Nieuws
DE OPRICHTING VAN JE VENNOOTSCHAP: VERLIES DE ADMINISTRATIEVE AANDACHTSPUNTEN NIET UIT HET OOG
Kies je ervoor als interieurarchitect samen te werken binnen een vennootschapsstructuur? Dan kan je genieten van talloze voordelen, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om je aansprakelijkheid te beperken, de bundeling van competenties en middelen, de mogelijkheid tot aandelenoverdracht, wat de continuïteit van de onderneming verzekert, en het fiscale regime.
zichtbeton
Nieuws
EEN NORM VOOR ZICHTBETON
Er is een norm beschikbaar voor zichtbeton, ter plaatse gestort beton waaraan esthetische eisen worden gesteld. Weten wat er verwacht wordt en dat ook verkrijgen is niet eenvoudig bij dit soort beton. Daar zou met deze norm als leidraad echter verandering in moeten komen.
argenta aristide
cosentino flokk
quooker sigma
vectorwork vero-design
vola
Klik hier voor de online versie van deze mail.

Deze mail is automatisch verstuurd naar *|EMAIL|*.
Voor alle vragen kan je bij ons terecht op secretariaat@ainb.be of op onze website www.ainb.be .
Klik hier om uit te schrijven.