*|MC_PREVIEW_TEXT|*
AiNB Nieuwsbrief
Barbara De Prest
Nieuws
PROJECT IN DE KIJKER
AiNB stuurt jaarlijks 2 projecten op naar ECIA (European council of interior architects). Deze projecten worden gebruikt in de communicatie van ECIA en zijn een uithangbord voor Belgische interieurarchitectuur projecten. AiNB deed een bevraging bij haar leden om projecten in te zenden en koos 2 winnaars.

Ontdek hier het project Ranson NV van Barbara De Prest.

Benieuwd naar alle inzendingen? Die worden allemaal getoond op onze instagrampagina.
banner
ainb livespace
AiNB Livespace
INTERVIEW:
EXCLUSIVE WALL COVERINGS BY ARTIST ALEXIA DE VILLE
Florence Dewaele from Maison Florale will interview Alexia de Ville from TENUE de VILLE.
We will be waiting for you Thursday September 3 at 18:30 for our weekly Instagram AiNB Livespace meeting.
Tenue De Ville est une marque belge de papiers peints haut de gamme, fondée en 2014 par Alexia de Ville de Goyet, artiste plasticienne. Curiosité et passion sont les maîtres-mots pour la création chez Tenue De Ville. C'est dans leur atelier bruxellois que s'organise leur démarche de création, pour concevoir et harmoniser les motifs, textures et palettes de couleurs.

Tenue de Ville s'inscrit également dans une démarche éco-responsable et circulaire. Toute leur production est donc réalisée en Belgique selon les normes environnementales européennes, et les chutes de production de papiers peints sont transformées en produits dérivés afin d’être revalorisées.
mijn thuis op maat
agenda
MIJN THUIS OP MAAT – 27 SEPTEMBER
Bezoek 100 inspirerende woningen: op locatie of vanuit je zetel.

Ook in deze ongewone periode moeten (interieur)architecten en toekomstige bouwers elkaar kunnen ontmoeten. 100 ontwerpers zwaaien tijdens Mijn Thuis Op Maat de deuren van een gerealiseerde woning open voor het publiek.
Interieurburo Vandecandelaere
Nieuws
PROJECT IN DE KIJKER
AiNB stuurt jaarlijks 2 projecten op naar ECIA (European council of interior architects). Deze projecten worden gebruikt in de communicatie van ECIA en zijn een uithangbord voor Belgische interieurarchitectuur projecten. AiNB deed een bevraging bij haar leden om projecten in te zenden en koos 2 winnaars.
Ontdek hier woning Vandecandelaere van Interieurburo Vandecandelaere.

Benieuwd naar alle inzendingen? Die worden getoond op onze instagrampagina.
huis Billiet
Reportage
HUIS BILLIET: DERTIEN12 MEETS HUIB HOSTE
Bekijk de boeiende reportage over de woning ‘Huis Billiet’, een creatie van architect Huib Hoste.

Ontdek het belang van Huib Hoste en deze woning, de toegepaste technieken voor betonherstel en het volledige renovatieproces.
digitale infosessie
Digitale infosessie
BELEIDSFORA: BOUWSHIFT EN RUIMTELIJK RENDEMENT IN VLAANDEREN
Het verhogen van het ruimtelijk rendement moet de norm worden in Vlaanderen. Door kwaliteitsvol te verdichten en functies te verweven vermijden we dat we bijkomende ruimte innemen. De Vlaamse Overheid werkt daarom aan het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen, dat een ‘Bouwshift’ wil bewerkstelligen. Het spreekt voor zich dat het inzetten op een verdicht, nieuw en slim ruimtegebruik een zeer grote taakstelling vormt voor de gehele bouwsector, en voor architecten in het bijzonder. Ook lokale besturen staan voor grote uitdagingen, namelijk de vertaling van de ambities van het BRV naar een beleidsvisie op lokaal niveau en de implementatie van deze visie bij de beoordeling van vergunningsaanvragen.
e-book
Gratis e-book
DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK 'BINNENLUCHTKWALITEIT IN SCHOOLGEBOUWEN'
De pandemie waar de wereld mee geconfronteerd wordt sinds het voorjaar 2020, maakt deze nieuwe NAV-gids actueler dan ooit; zowel in de context van de Covid-19-pandemie, als in relatie tot griepepidemieën, RSV, … en de dreiging van nieuwe virussen die ons momenteel nog niet bekend zijn. Verschillende studies toonden al aan hoe in een druk bezette ruimte een hogere luchttoevoer per persoon, kan zorgen voor een daling van de besmettingsgraad in de ruimte.
onroerenderfgoedprijs
Nieuws
Drie straffe laureaten Onroerenderfgoedprijs '20: Gruuthusemuseum, Predikheren & Sint-Niklaaskerk
Het Gruuthusemuseum in Brugge, het Predikheren in Mechelen en de Sint-Niklaaskerk in Westkapelle zijn de drie laureaten voor de vijfde editie van de Onroerenderfgoedprijs. Met de Onroerenderfgoedprijs wil de Vlaamse overheid bijzondere erfgoedprojecten in de kijker plaatsen. Dit jaar ligt de nadruk op erfgoed dat publiek toegankelijk is. Een externe jury koos de laureaten uit 43 inzendingen. Begin oktober wordt bekend wie de Onroerenderfgoedprijs 2020 wegkaapt en wie de publieksprijs verdient.
smartphone
Nieuws
Haal als architect het maximale uit jouw smartphone of tablet op de werf
Als architect ben je continu onderweg tussen kantoor en werven. Een handige tablet of smartphone, afgestemd op jouw noden, kan daarbij écht het verschil maken. In dit artikel delen we samen met onze partner ArchiSnapper praktische tips om het maximale uit je smartphone of tablet te halen op de werf. We gaan het niet hebben over BIM, Drones, Augmented Reality, Virtual Reality, of ERP. Je zal enkel praktische en eenvoudige tips terugvinden. Tips die je meteen kan toepassen, zonder veel tijdsverlies of kosten.
ddw20
Nieuws
APPLY NOW FOR DDW20!
Dutch Design Week (DDW) 2020 is a combination of a virtual and a 'live' festival. Are you a designer and would you like to be part of DDW20? Apply now!
fotowedstrijd
Nieuws
FOTOWEDSTRIJD VOLA 2020
VOLA organiseert voor de zevende keer een fotowedstrijd. De interessante reacties en kwaliteitsvolle foto’s die wij bij elke editie mogen ontvangen, doen ons al uitkijken naar de nieuwe beelden.

De prachtige realisaties van zovele architecten en interieurarchitecten met het tijdloze VOLA kraanwerk krijgen op deze manier een verdiend podium.

Wij nodigen u dan ook uit nieuwe foto’s van uw uitgevoerde projecten waarin VOLA werd toegepast te maken en in te zenden.
argenta aristide
cosentino flokk
quooker sigma
vectorwork vero-design
vola
Klik hier voor de online versie van deze mail.

Deze mail is automatisch verstuurd naar *|EMAIL|*.
Voor alle vragen kan je bij ons terecht op secretariaat@ainb.be of op onze website www.ainb.be .
Klik hier om uit te schrijven.