*|MC_PREVIEW_TEXT|*
AiNB Nieuwsbrief
 
 
 
nieuws
 
Nieuws
Stel je kandidaat voor een AiNB Livespace interview via Instagram.
 
Kennis delen en tegelijk in de kijker lopen. Dat kan. Wil je uw werk, het kantoor en zijn visie en werkwijze delen met andere interieurarchitecten tijdens een live interview via het AiNB instagramkanaal en zo ook toekomstige bouwers en verbouwers aantrekken? Dien dan je kandidatuur in door een mailtje te sturen naar secretariaat@ainb.be.

Benieuwd hoe zo’n interview er uitziet? Neem dan een kijkje op het instagramkanaal van AiNB.
 
 
 
banner
 
 
 
news
News
The New European Bauhaus. Making the Renovation Wave a Cultural Project
 
The joint statement is supported by the representative European organisations of architects, spatial planners, landscape architects, interior architects, engineers, designers, artists, educators and researchers of the built environment, who welcome the New European Bauhaus initiative put forward by the President of the European Commission as part of the Renovation Wave strategy.
 
 
 
pocket
Pocket
Na-isolatie: buiten-, spouwmuur- en binnenisolatie
 
In vier nieuwe pockets voor architecten en interieurarchitecten, verzameld in een handige map, focussen we op de pijlers van na-isolatie.
1. Algemene inleiding
2. Isolatie langs de buitenzijde
3. Isolatie langs de binnenzijde
4. Isolatie in de spouw

Laatste dagen om deze pocket te bestellen. Ledentarief voor wie aangesloten is bij AiNB.
 
 
 
agenda
Agenda
INTERVIEW: MEET THE DESIGNER: BART DECLOEDT from 2BAi
 
We invite you to discover the talents of interior architecture in Belgium. This week, Joke Holvoet will interview Bart Decloedt.

We will be waiting for you this Thursday, 26 November at 6.30 p.m. for our weekly meeting.
 
 
 
webcast
Webcast
NA-ISOLATIE VAN HISTORISCH WAARDEVOLLE GEVELS / Toepassen van binnenisolatie
 
Vlaanderen wil tegen 2050 klimaatneutraal zijn. Daarvoor zouden volgens een onderzoek in maar liefst 95% van de Vlaamse woningen grondige renovatiewerkzaamheden nodig zijn. Een doordachte en energetische renovatie start met het beperken van energieverliezen via na-isolatie van de volledige gebouwschil. Naast het dak en het buitenschrijnwerk, vormen de buitenwanden één van de belangrijkste warmteverliesoppervlakken.

Niet eenvoudig wanneer een bestaande gevel behouden moet worden. Na-isoleren van buitenmuren langs binnenzijde vormt vaak een delicate, met risico’s gepaard gaande ingreep gezien de onzekerheid over de juiste opbouw, de kwaliteit van bestaande materialen, vochtrisico’s, uitvoeringskwaliteit, enz. Nochtans is voor sommige gebouwen binnenisolatie de enige haalbare methode van na-isoleren.

In deze opleiding wordt de aandacht gevestigd op de mogelijke problemen en risico’s en het kiezen van de juiste oplossing bij binnenisolatie.

 
 
 
digitale infosessie
Digitale infosessie
BETONDIAGNOSE EN -HERSTEL
 
Beton is een performant en duurzaam materiaal, en wordt veelzijdig gebruikt in de bouwpraktijk vanaf de 20ste eeuw. In veel bestaande gebouwen en constructies is echter schade opgetreden. Oorzaken van de schade zijn uiteenlopend maar algemeen is er in veel gebouwen nood aan onderhoud, herstelling en renovatie. Een betonherstelling bestaat in grote lijnen uit een opeenvolging van drie fasen: de beoordeling van de toestand (diagnose) van de betonconstructie, de selectie van de herstelmethode(n) en de uitvoering van de herstellingswerken. De kwaliteit en de duurzaamheid van de uiteindelijke herstelling hangen in grote mate af van de goede benadering en uitvoering van elk van deze drie fasen afzonderlijk, maar ook van hun onderlinge afstemming.

Deze infosessie reikt u als architect specifieke kennis en vaardigheden aan zodat u tijdig betonproblemen kan opmerken en verrassingen tijdens de werf kunnen worden voorkomen. Wat houdt een betonschade in? Welke oorzaken zijn er? Hoe kan u als architect betonschade herkennen? Welke stappen moet u nemen? En in welke volgorde? Zijn er specialisten die u kan raadplegen? Welke onderzoeken dienen plaats te vinden? Hoe kan u een betondiagnose aanvragen? Hoe moet u een betonrapport lezen?
 
 
 
nieuws
Nieuws
SNELLE START VOOR RELANCEMAATREGELEN: 6% BTW BIJ SLOOP- EN HEROPBOUW & HOGERE RENOVATIEPREMIES
 
Er worden meer details bekend over de voorwaarden voor 6% btw bij sloop en heropbouw vanaf 2021. Ook komt er volgend jaar een versnelde uitbreiding van de EPC-labelpremie en snellere en hogere energierenovatiepremies. Over de aangekondigde verlengde slooppremie heerst nog onduidelijkheid.
 
 
 
nieuws
Nieuws
We are happy to have reached the milestone of 1000 instagram followers.
 
To thank you for your loyalty, we are launching a competition where you can win a VOLA tab.
 
 
 
 
argenta aristide
cosentino flokk
quooker sigma
vectorwork vero-design
vola
 
 
 
Klik hier voor de online versie van deze mail.

Deze mail is automatisch verstuurd naar *|EMAIL|*.
Voor alle vragen kan je bij ons terecht op secretariaat@ainb.be of op onze website www.ainb.be .
Klik hier om uit te schrijven.