*|MC_PREVIEW_TEXT|*
AiNB Nieuwsbrief
denken in scenario's
Nieuws
DENKEN IN SCENARIO’S
“In een circulaire economie werken twee cycli samen: de technische kringloop en de biologische. In de technische kringloop gaat het erom gebruik te blijven maken van grondstoffen en materalen die we al hebben door bijvoorbeeld hergebruik en recycling. In de biologische kringloop genereert de natuur biologisch afbreekbare materialen zoals hout, stro en zwammen waar je bijvoorbeeld lampenkappen van kan maken. Circulair verwijst naar een gesloten kringloop waar geen materialen in gaan en ook geen materialen uit gaan. Dit betekent dus niet meer ontginnen en geen afval meer produceren. Dit nieuwe systeem genereert nieuwe markten, samenwerkingen, innovatie en werkgelegenheid. Dit is vooral nog een theorie, die we nu stapsgewijs in de praktijk proberen te brengen. Het doel is steeds de impact van materialen op het milieu aanzienlijk te verlagen, maar er zijn zo veel manieren om dit te doen dat het geen eenduidig verhaal is.”
nieuws
Nieuws
VERPLICHTE REGISTRATIE VAN 'NIET-TELEWERKERS': APPLICATIE ONLINE
Sinds maandag is de nieuwe lockdown ingegaan. Ook nieuw is de verplichting om door te geven welke van je werknemers een taak uitvoert waarvoor telewerk niet kan. De online applicatie daarvoor is nu beschikbaar op de portaalsite van de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid. Ook is er meer duidelijkheid over een aantal veel gestelde vragen.
Innoverende producten en nieuwigheden. Hier vind je ze terug.
Livespace interviews coming up
banner
Brussels architecture prize
News
BRUXELLES LANCE 'BRUSSELS ARCHITECTURE PRIZE'
Le Brussels Architecture Prize est une initiative de la Région de Bruxelles-Capitale portée par Urban en collaboration avec A+ Architecture in Belgium. Ce prix bisannuel couronne des projets remarquables qui contribuent à la qualité architecturale de la Région de Bruxelles-Capitale. Il sera remis pour la première fois en 2021, en partenariat avec le CIVA et BOZAR.

Le Brussels Architecture Prize met à l’honneur Bruxelles et ses architectures. Des architectes de talent font de cette ville un laboratoire de l’architecture, qui génère des projets innovants, devenus sources d’inspiration au-delà des frontières de la Région. Ce prix entend les mettre en lumière.

POSEZ VOTRE CANDIDATURE (jusqu'à 31 mai 2021)
iconic awards 2021
News
ICONIC AWARDS 2021: INNOVATIVE ARCHITECTURE
The ICONIC AWARDS 2021: Innovative Architecture – the international architecture and design competition by the German Design Council – is now open for registrations! The competition focuses on the interaction of all disciplines. The awards go to internationally outstanding architectural projects, innovative interior and product design, and compelling communication concepts.
agenda
Agenda
INFOSESSIE: FACILITAIR ONTWERPEN
Efficiënt gebouwen beheren en onderhouden wordt steeds complexer. Als architect kan je reeds in de ontwerpfase een meerwaarde betekenen door facilitair of ‘gebouwondersteunend’ te ontwerpen. In het ontwerpproces houd je dan niet enkel rekening met de realisatie van het gebouw tot aan de eerste ingebruikname, maar ook met het gebruik en onderhoud op lange termijn.

Tijdens deze infosessie delen arch. Nele Sambre en Dries Capelle hun ervaringen als facility manager bij Stad Leuven. Aan de hand van een checklist bespreken ze veel voorkomende problemen in ontwerpen die na oplevering de kop opsteken en geven ze praktische tips om een ontwerp beter af te stemmen op het onderhoud. Vervolgens licht Dave Palmans aan de hand van de levenscycluskost van een gebouw toe welke economische impact een goed facilitair ontwerp kan hebben op de waarde van een gebouw.
AiNB Selection
news
REFERENCE DATABASE OF DIMENSIONED DRAWINGS
Dimensions.com is an ongoing reference database of dimensioned drawings documenting the standard measurements and sizes of the everyday objects and spaces that make up our world. Created as a universal resource to better communicate the basic properties, systems, and logics of our built environment, Dimensions.com is a free platform for increasing public and professional knowledge of life and design.
bouwsector bestrijdt de crisis met digitale werven en verduurzaming
nieuws / podcast
Podcast: BOUWSECTOR BESTRIJDT DE CRISIS MET DIGITALE WERVEN EN VERDUURZAMING
De bouwsector is één van de sectoren die door de uitbraak van Covid-19 in maart 2020 volledig tot een halt kwam. Toch is het veruit één van de meest veerkrachtige sectoren in ons land. In de podcast 1,5 Meter Sessies gaan Jozef Hessel (architect A1AR) en Véronique Vanderbruggen (Confederatie Bouw) er dieper op in.
vitra sessions
news
CREATE THE DYNAMIC HOME OF TOMORROW
On 22 April 2021, The session will focus on the topic of ‘Home Dynamics’. With the pandemic resulting in a huge increase in the number of people working remotely, we have been making all sorts of radical changes to our homes over the last year. This session will examine what the homes of tomorrow can do to respond to these new dynamics and accommodate all aspects of our lives.
open oproep
nieuws
OPEN OPROEP: DE SYMBIOSIS STICHTING ZOEKT BIJZONDER VASTGOED OM MAATSCHAPPELIJKE IMPACT TE CREËREN
Sommige plekken zijn té waardenvol om uit de gemeenschap te zien verdwijnen. De Symbiosis Stichting van Openbaar Nut (SON) wil met haar expertise de eigenaars ervan ontzorgen en maakt van dergelijk bijzonder onroerend goed een common. Iets van ons allen. Het onroerend goed wordt via de Symbiosis SON -na verwerving- ter beschikking gesteld van maatschappij-versterkende projecten.
Steeds meer hoger geschoolde vrouwen vinden hun weg naar de bouw
Nieuws
STEEDS MEER HOGER GESCHOOLDE VROUWEN VINDEN HUN WEG NAAR DE BOUW
Uit de recentste onderwijsstatistieken blijkt dat vrouwen wel degelijk geïnteresseerd zijn in een bouwopleiding. Meer nog: hoe hoger het studieniveau, hoe groter het aandeel van vrouwelijke leerlingen of studenten.
Van de studenten die voor burgerlijk bouwkundig ingenieur studeert, is nu bijna 24% een vrouw terwijl van de leerlingen van het beroepssecundair bouwonderwijs amper 3% een vrouw is. In totaal telt het bouwonderwijs zo’n 800 vrouwelijke leerlingen en studenten. Dat kan volgens de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) beter. Vandaar dat de VCB deze week een radiocampagne over vrouwen in de bouw lanceert.
agc argenta
argenta aristide
cosentino flokk
grohe quooker
unilin vectorworks
vero-design vola
zumi
Klik hier voor de online versie van deze mail.

Deze mail is automatisch verstuurd naar *|EMAIL|*.
Voor alle vragen kan je bij ons terecht op secretariaat@ainb.be of op onze website www.ainb.be .
Klik hier om uit te schrijven.