innovatie

UNILIN Panels biedt duurzaam alternatief voor echte materialen

31 oktober 2018

Met plaatmaterialen onder de naam UNILIN Evola beweegt Unilin mee met de trends en ontwikkelingen in interieurarchitectuur. Zo zijn er niet alleen nieuwe decors en structuren, maar geeft de producent ook inzicht in andere aspecten van de productie, zoals de omgang met (rest-) materiaal en energie. Daarmee krijgt een ontwerper of interieurbouwer nog meer argumenten om te kiezen voor een levendig palet aan onderhoudsvriendelijke en slijtvaste panelen voor het interieur.

“Mensen willen voelen: structuren zijn vandaag belangrijker dan ooit. Daarom hebben we ons de voorbije jaren gespecialiseerd in het ontwikkelen van textuur en structuur. Dat is geen sinecure!” Aan het woord is Ann De Blanck, Product Manager van Unilin Evola. “We brengen bijvoorbeeld een patine of zaagsneden aan op het decor. Dat is echt specialistenwerk, want de grens tussen mooi en authentiek en hopeloos overdone is flinterdun.”

 

Spelen met structuur en decor voor een levendig interieur
UNILIN Evola is een inspirerende collectie decoratief plaatmateriaal in 168 designs, beschikbaar in HPL, melamine en kantenband. UNILIN Evola belooft u levensechte houtdecoren en authentieke reliëfstructuren. Met een serieuze R&D-afdeling en ontwerpteam, werkt Unilin voortdurend aan vernieuwing van het product en de collectie. “Iemand die écht hout wil, zal altijd voor het origineel gaan. Wij bieden een duurzaam en budgetvriendelijk alternatief met gevoel voor natuurlijke esthetiek. Een mooie plus is dat ons product veel onderhoudsvriendelijker, kras- en UV-bestendig is. En als je het eindproduct naast het origineel legt, zal je geen verschil meer zien. Dat is het absolute streefdoel.”, vertelt Ann De Blanck.

 

In combinatie met een verrassend palet effen kleuren bezorgt deze collectie u creatieve vrijheid voor elk interieurproject.

Milieu-impact

De divisie Panels van Unilin is al geruime tijd bezig om de milieu-impact van het productieproces tot een minimum te beperken. Zo bestaat de basisgrondstof voor de panelen volledig uit gerecycled hout en afval uit de bos- en meubelindustrie. Het houtstof dat vrijkomt tijdens de productie en niet kan worden hergebruikt, wordt ingezet voor de warmteproductie van de drogers en persen. Unilin participeert in de groene energiecentrale A&S, waar zogenoemd ‘end-of-life’ hout wordt verbrand: materiaal dat ook niet meer is te recyclen.

 

Meer info & gratis stalenservice via www.unilinpanels.com