innovatie

“Hoe bedoel je, dit is geen print?!”

21 november 2018

Iedereen blijft de vraag stellen en we kunnen het hen niet kwalijk nemen: de high-end MARBAR is een eye-catcher. Potier Stone heeft de grenzen van natuursteen verlegd door samen met architect Gerd Couckhuyt een mobiele bar in marmer te ontwikkelen.

foto’s door Cafeïne

Potier Stone vond het opvallend dat er op evenementen vaak weinig aandacht is voor de bar, hoewel de rest van de zaal telkens mooi aangekleed is. Het idee een mobiele bar te ontwerpen, was geboren. Gerd Couckhuyt mocht de vakkennis van Potier Stone op de proef te stellen: hoe gek kon hij een marmeren bar bedenken, die uiteraard gerealiseerd zou worden door het team van Potier Stone.

 

En of Couckhuyt hen heeft uitgedaagd… Een half jaar lang werkte Potier Stone aan MARBAR. Het werd een huzarenstukje, zeker wanneer je weet dat alles gemaakt is uit een plaat van 20 mm dik.

 

Er moest gepuzzeld worden: de voorkant van de marmeren bar is volledig

vrijdragend over 2,80 meter én intern verlicht. Wie de handgreepjes achter de toog goed controleert, ziet dat het marmer daar niet dikker is dan 1 mm!

 

Op Biënnale Interieur 2018 kon Hannah van Ongevalle, van The Pharmacy, de bar testen. De mixuologe liet dikwijls vallen hoe handig, gebruiksvriendelijk en prachtig de MARBAR was. Ze kon haar ingrediënten kwijt in het bovenpaneel, maakte graag gebruik van het ijsvak en als ze tijdens het werk zin had in een dansje? Dan deed ze dat gewoon, want in de MARBAR is er voldoende plaats.

Maar ons favoriete deel aan MARBAR? De massieve tapkraan! De manier waarop Potier Stone die kraan vervaardigd heeft, tovert nog steeds een glimlach op ons gezicht.

 

Natuursteen verwerken is misschien hun vak, maar Potier Stone maakt duidelijk elke keer het verschil door zelfs op dit niveau hun speciale technieken, zoals Bookmatch en Magic Split, te blijven koesteren.