innovatie

Een wereld van reflecties waarin licht, technologie, vorm en kleur samenkomen.

17 december 2018

Delta Light staat wereldwijd bekend om zijn technische architecturale verlichting, waarmee architecten en ontwerpers in kleine en grootschalige projecten graag aan de slag gaan. Om haar aanbod uit te diepen, biedt de onderneming nieuwe, meer decoratieve oplossingen aan. “Onze extreme fascinatie voor nieuwe technologie en volledig geïntegreerde architecturale verlichting blijft onze kernactiviteit. Op zoek naar een uitbreiding van onze portefeuille aan technische architectuurverlichting hebben we onze ontwerp- en engineeringteams uitgedaagd om met nieuwe, decoratieve en expressieve vormen voor de dag te komen”, aldus nog Jan Ameloot.

REFLECTIONS is daarvan het resultaat, een verzamelnaam van 3 nieuwe collecties, 3 boeiende avonturen in verlichtingsontwerp. Deze lanceringen streven er naar de relatie te optimaliseren tussen architectuur en interieur, zijn gebruikers en bezoekers. Reflections staat voor een poëtische uitdrukking van vakmanschap, licht, technologie, textuur, vorm en sfeer. Met deze nieuwe collecties wil Delta Light zorgen voor de juiste sfeer, waarmee elke ruimte op een unieke en warme manier ervaren kan worden. De drie nieuwe reeksen zijn verkrijgbaar vanaf begin 2019.

Soiree

 

Het Soiree-assortiment werd ontworpen als een collectie van volumineuze maar lichte en transparante, gesofisticeerde vormen, gevuld met een warm licht, die voor een compact en decoratief effect zorgen. Uit de interactie tussen de zuivere cirkelvormen en de rechthoeken, gecombineerd met de warme lichtbronnen en de symmetrische configuraties, spreekt een dynamische spanning. De inspiratie voor Soiree kwam uit verschillende hoeken: van het spel van licht en schaduw in de architectuur, tot natuurlijke lichteffecten, de vorm van alledaagse voorwerpen en sculpturale kunst. Het resultaat is een nest van licht, gemaakt van tegelijk structurele en decoratieve cirkels of rechthoeken, die een verleidelijk lichteffect tot stand brengen. Zelfs gedoofd geven ze textuur en karakter aan een ruimte, of helpen ze dankzij de verschillende varianten om op een eigentijdse manier zones af te bakenen.

 

De uitgebreide Soiree-familie omvat veelzijdige hanglampen voor kleine en grote ruimtes. Zowel de ronde als de rechthoekige versies bestaan in uiteenlopende formaten en twee kleuren, zwart of het unieke Delta Light Flemish Gold®. Beide vormen bieden de keuze uit een melkglazen bol in het midden of de optie van een E27 met lamp naar keuze.

 

Eén Soiree-hanglamp is een statement op zich maar wanneer Soirees tot clusters gecombineerd worden, vormen ze een monumentale installatie. Die kan indruk maken als een ritmisch contrapunt tegenover een minimalistische achtergrond of repetitief gebruikt worden boven een lange balie of tafelrijen. Geraakt door het unieke karakter van de Soiree krijgen zowel residentiële als commerciële ruimtes een extra magie over zich.

Miles

 

Miles is een genot voor het oog. De collectie bestaat uit 4 louter met de hand vervaardigde glazen vormen in 4 verschillende kleuren (roze, amber, gerookt, nevel). Ze zijn herkenbaar en toch in alle opzichten uniek. Deze familie hanglampen speelt in op het visuele contrast tussen de gekleurde en de witte geblazen elementen, gecombineerd met verschillende vormen en kleuren, en biedt de ideale ingrediënten voor uiteenlopende composities.

 

Miles is een assortiment van figuren in verschillende vormen, formaten en kleuren, waaruit een kalme en intieme atmosfeer oplicht. Van de 4 Miles-vormen bestaan telkens 2 verschillende versies, met elk een onzichtbare led-bron of met een E27 die de mogelijkheid biedt om te kiezen voor een klassieke of meer expressieve lamp. Voor de vormen en afwerking werd systematisch inspiratie gevonden bij een samenspel van matte opaciteit, doorschijnendheid en pure transparantie. Hun lichtdoorlatende of melkglazen vormen en dynamische licht bieden ontelbare mogelijkheden. De transparantie maakt een uitgezette Miles zo goed als onzichtbaar. En ingeschakeld tonen ze zich gezellig, maar stijlvol aanwezig en stimuleren ze de zintuiglijke perceptie.

 

De Miles-vormen zijn specifiek ontworpen om als combinatie te schitteren. Hangend op verschillende hoogtes creëren ze in al hun toepassingen een majestueuze en sensuele blikvanger, een weelderige installatie van heldere en kleurrijke glazen tinten.

Mello

 

De zoektocht naar een zeer aanwezige en flamboyante hanglamp resulteerde in een samenwerking met meester-glasblazers. Met hen ging Delta Light sleutelen aan de balans tussen object en licht, tussen subtiele kleuren en diverse verhoudingen van densiteit en transparantie. Het resultaat van dat alles is Mello. Uitgeschakeld winnen Mello’s kleuren aan scherpte en ontstoken verdwijnen ze in een vriendelijk licht. Mello verspreidt een speciaal gevoel van intimiteit, met rechtstreeks licht op het oppervlak eronder en tegelijk een boost van warmte, elegantie en transparantie voor de ruimte daaromheen.

 

De Mello-collectie omvat twee vormen, telkens verkrijgbaar in verschillende versies. Ze zijn stuk voor stuk met de hand gemaakt en het resultaat van verbluffend vakmanschap en een scherp oog voor detail.

 

De langwerpige, energieke pilvorm van Mello L is een oppepper voor de hele omgeving. Zijn dynamische flair en genereuze volume brengen hommage aan de sfeer in een ruimte. Matheid en transparantie worden oordeelkundig gedoseerd tot glaswerk dat het licht reflecteert, zonder te verblinden en zonder aan efficiëntie in te boeten. Mello L houdt van grote ruimtes om met zijn stralende licht helemaal in te palmen.

 

Mello R is een klassieke vorm die op hedendaagse wijze nieuw leven ingeblazen kreeg. Deze hanglamp brengt poëtische en herkenbare designelementen tot nieuwe hoogtes. Alle glas is handwerk en geblazen, wat tot uiting komt in een teder licht en een warme joie de vivre.

 

Mello R bestaat in 3 en de L-versie in 2 formaten. Allemaal zijn ze leverbaar in de kleuren roze, amber, gerookt en nevel. Het Mello-assortiment kan genieten van zijn zelfstandigheid maar verkiest gezelschap en verspreidt dan zijn warme licht in mysterieuze maar vertrouwde combinaties. De verschillende vormen staan open voor dialoog met allerlei omgevingen. De grote bolle vormen voeren vanuit het geheugen naar nieuwe creatieve hoogtes.