Nieuws

Interieurprijs doet intrede op Belgian Building Awards

20 december 2018

Op donderdag 21 februari 2019 worden de vernieuwde prestigieuze Belgian Building Awards uitgereikt op Batibouw. Dit evenement lauwert de realisaties van architecten, bouwheren, studiebureaus en aannemingsbedrijven. Nieuw in de prijzenlade is de New way of working-award, voor projecten die op originele wijze een kantooromgeving invullen. Inschrijven kan nog tot en met 31 december 2018.

De Belgian Building Awards zijn een organisatie van Batibouw in samenwerking met Sanoma, Redactiebureau Palindroom, Ik Ga Bouwen & Renoveren, de Orde van Architecten en architectura.be. Voor de Architectuurawards werd een totaal nieuw concept ontwikkeld waarbij prijzen toegekend worden in vijf categorieën:

 

  • Rookie of the year: voor jonge architectenbureaus.
  • International: bekroning voor een internationaal project van een Belgisch architectenbureau.
  • Pioneer Award: bekroning voor een architect of organisatie die pionierswerk verricht heeft.
  • New way of living: deze nieuwe categorie bekroont projecten die op innovatieve wijze inspelen op - nieuwe trends in wonen en leven en zo een antwoord bieden op de vraag naar een efficiënter en duurzamer ruimtegebruik.
  • New way of working: de nieuwe categorie bekroont projecten die op originele wijze een invulling geven aan een kantooromgeving.

 

New way of working

 

En die laatste is er voor het eerst bij. Voor de categorie New way of working kunnen zowel architecten als interieurarchitecten een dossier indienen. De categorie bekroont projecten die op originele wijze een invulling geven aan een kantooromgeving en die inspelen op nieuwe evoluties in de organisatie en inrichting van de werkomgeving met veel aandacht voor het fysieke en mentale welzijn van de werknemers. Zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten komen in aanmerking. Het project moet opgeleverd zijn in 2016 of later.

 

Hoe deelnemen?

 

Deelnemen aan de architectuurawards kan enkel door online het deelnameformulier in te vullen via de website van de Belgian Building Awards. De uiterste datum van inschrijving is maandag 31 december 2018. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking die plaatsvindt op 21 februari 2019 op Batibouw.

 

Galadiner

 

Traditiegetrouw wordt de prijsuitreiking gevolgd door een galadiner. Op het programma van de avond: inspiratie, gastronomie.. en netwerking. Batibouw krijgt de kans om Koen Olthuis te ontvangen als keynote-spreker.

 

Koen Olthuis (1971) studeerde Architectuur en Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. In 2007 werd hij verkozen als nr. 122 in Time Magazine's lijst van meest invloedrijke mensen ter wereld vanwege de toenemende wereldwijde belangstelling voor waterontwikkelingen. Daarnaast heeft het Franse tijdschrift Terra Eco hem in 2011 gekozen als een van de 100 groene personen die de wereld zullen veranderen.

 

Inschrijven voor het galadiner kan via deze link.