Nieuws

Bereid met deze sectorspecifieke-gids je heropstart voor

30 april 2020

De eerste fase van het exitplan start volgende maandag, 4 mei. En dat houdt in dat er terug meer mogelijk wordt, maar in eerste instantie enkel voor B2B-contacten.

Andrea Piacquadio/Pexels

Mondmasker op

 

Telewerk blijft de norm. Maar waar dat niet kan, kan je voortaan op kantoor wel mondmaskers gebruiken als er geen anderhalve meter afstand kan worden gehouden. Je mag, volgens onze interpretatie, onder die voorwaarden ook terug werfoverleg houden, klanten bezoeken en opmetingen houden, maar enkel B2B. Voor B2C is, als alles goed gaat, eenzelfde versoepeling een week later voorzien, op maandag 11 mei.

Deze versoepeling voor aanstaande maandag moet nu nog bekrachtigd worden d.m.v. een ministerieel besluit. Maar momenteel is weinig meer bekend dan de informatie die premies Wilmès vorige vrijdag, op 24 april, verstrekte op de persconferentie na de Nationale Veiligheidsraad. Voorlopig blijft het dan ook bij een interpretatie van onze kant. Nochtans hebben zowel de bouwfederaties als NAV sectorgidsen opgesteld die de maatregelen uitwerken die we in onze sector willen nemen om een versoepeling mogelijk te maken. We hebben die eerder deze week ter validatie voorgelegd aan de Nationale Veiligheidsraad. NAV hoopt dat een dergelijke validatie er dit weekend nog komt d.m.v. het ministerieel besluit en/of een daarop volgende nieuwe FAQ-lijst van het Nationaal Crisiscentrum.

Bovenal is AiNB tevreden dat de bouwsector terug perspectief krijgt en meer activiteiten kan hervatten en hoopt dat ook fase 1b, waarbij ook B2C terug alles mogelijk wordt, zoals gepland op maandag 11 mei ingang kan vinden.

 

Ondernemingsgids verplicht


Let wel: voor een heropstart is elk architectenkantoor verplicht een ondernemingsgids te maken waarin je je preventieve maatregelen opsomt en in detail uitwerkt. Wij helpen je op weg met deze modelgids voor architecten en interieurarchitecten, compleet met stappenplan, risico-analyse en een beschrijving van de mogelijke preventieve maatregelen die je kan nemen.