innovatie

Onze vernieuwde CUBE

1 juni 2021

De Quooker is pas echt compleet met een CUBE. Hiermee geeft een Quooker-kraan naast koud, warm en kokend, ook gefilterd gekoeld (bruis)water. Allemaal uit één en dezelfde kraan. De vernieuwde CUBE voorziet nu nog meer in de behoefte van de consument vanwege de volgende toevoegingen en wijzigingen:
 • Hoger volume

U tapt vier keer zoveel gekoeld water onder de 10 graden; circa 10 tot 12 glazen van 200 ml.

 • Compacter

De CUBE is nog compacter met een hoogte van 500 mm bij een breedte van 153 mm.

 • Lichter

De CUBE weegt nog maar circa 12 KG.

 • Verbeterde filter

De filter is verbeterd waardoor de smaak en geur van het water nog meer geoptimaliseerd wordt.

 • Interactief display

De CUBE heeft een interactief display dat onder meer aangeeft hoeveel bruis u nog kunt tappen en wanneer de filter vervangen moet worden.

 • Twee bruisgraadniveaus

U kunt uit twee bruisgraadniveaus kiezen; dezelfde sterkte als de huidige CUBE en een zachter niveau met minder bubbels.

 • Verhoogd debiet

De waterstroom voor het gekoeld water is verhoogd.

 • Magnetische voet CO2-cilinder

De CO2-cilinder wordt in een magnetische voet tegen de CUBE aan geplaatst waardoor deze niet om kan vallen.

Technische verbeteringen

 

De CUBE wordt aangesloten op de koudwaterleiding en de Quooker-kraan. Onderstaand installatie-overzicht is van een Flex kraan met COMBI+ reservoir. In de documentatie downloadt u ook de installatie-overzichten met een PRO3-reservoir en COMBI-reservoir.

 • Het reservoir werkt op 220-240 V en verbruikt 100 W.
 • De CUBE heeft een lager stand-by verbruik van circa 5 W.
 • De CUBE koelt efficiënter waardoor de CUBE minder warmte afgeeft.
 • De afkoeltijd is verminderd naar circa 30 minuten.

Het display op de CUBE

 

Aan de voorkant van de CUBE bevindt zich het display. Deze vindt u in de rode kap. U activeert het door in het midden van het display te drukken, het display zal dan oplichten. Er zijn drie knoppen waarmee het display eenvoudig te bedienen is.

 

Bij het eerste gebruik zal de CUBE een opstartproces doorlopen. Het reservoir ontlucht het systeem, vult het koud- en bruisendwaterreservoir en koelt het inkomende water af. Ook wordt u gevraagd om tijdens dit opstartproces uw land en taal te kiezen.

 

Als de CUBE in werking is, kunt u in één oogopslag zien hoeveel bruiswater u nog kunt tappen tot de CO2-cilinder leeg is. Ook ziet u hoelang de filter nog meegaat tot deze vervangen moet worden. U activeert het display door in het midden op het display te drukken. Met de pijlen links en rechts gaat u door het menu, om een optie te selecteren drukt u in het midden van het display.

De filter bij de CUBE

 

De CUBE is voorzien van een Active Carbon en Hollow Fiber filter. Deze wordt tussen de koudwaterleiding en de CUBE geïnstalleerd. De Active Carbon filter zorgt voor een betere waterkwaliteit doordat het onaangename smaken en geuren vermindert. De Hollow Fiber filter zuivert het inkomende water van eventueel nog aanwezige bacteriën. Daarnaast verwijdert het ook zanddeeltjes en zwevend stof uit het water.

 

De filter gaat 12 maanden of 3500 liter mee. De CUBE geeft een geluidsignaal op het moment dat de filter vervangen moet worden. Voor consumenten is dit filter makkelijk te bestellen via quooker.be. Op de filter staat aangegeven hoe deze vervangen dient te worden. Nadat de filter vervangen is, kunt u de teller resetten via het display op de CUBE.

 

Poriegrootte: 0.1 μm

Operationele waterleidingdruk: 300 kPa (3.0 bar)

Temperatuur inkomend water: 4°C - 25°C

Omgevingstemperatuur: 2°C - 38°C

Normaal debiet: 126 l/h

Filtercapaciteit: 12 maanden of 3500 liter

Contact

Heeft u nog vragen of wilt u nog meer informatie? Neem dan contact met ons op via info@quooker.be

 

Meer info

klik hier