*|MC_PREVIEW_TEXT|*
ainb Nieuwsbrief
---------------------
Architectuur
No stuffy little corners, instead: flexible furniture
Waiting is something that happens in diverse spaces and under a variety of circumstances. Waiting in a waiting room at the doctor's office, awaiting a treatment in hospital, for a bus or train, until it's your turn at the bank, waiting in the dressing room for a sporting performance, and so on. As an interior architect you are regularly confronted with the phenomenon of waiting. How do you respond to this? How can you shorten the wait? How do you reduce stress? How do you increase concentration levels? Nook asked Steven Van Compernol, who has been working independently as an interior architect for twenty years
---------------------
---------------------
nieuws
Renovatiedag 2020: bezoek de knapste renovaties ... vanuit uw kot!
In uw kot blijven en toch inspiratie opdoen? De Renovatiedag, die elk voorjaar duizenden bezoekers op de been brengt in gans Vlaanderen en Brussel, maakt in deze coronatijden bijna het onmogelijke waar. “Ons event was zo goed als af toen de softe lockdown werd afgekondigd”, aldus coördinator Hans Wynant. “26 april moest het orgelpunt van maanden hard werken worden en we waren er het hart van in toen dat in het water dreigde te vallen. Maar geïnspireerd door de creativiteit van de deelnemende architecten hebben we er toch iets op gevonden.”
nieuws
'BOUW KLAAR VOOR HEROPSTART'
79% van alle bouwbedrijven die hun activiteiten gestaakt hebben, overweegt een heropstart, zo blijkt uit een enquête van de Confederatie Bouw waaraan 555 bouwondernemingen hebben deelgenomen. De belangrijkste belemmering voor zo’n opstart is bij 66% van de bouwbedrijven het respecteren van anderhalve meter sociale afstand. “Een heropstart zal in ieder geval geleidelijk aan gebeuren en met de volledige focus op de gezondheid van iedereen actief op de werf en in de vervoermiddelen”, weet de gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw, Robert de Mûelenaere.
---------------------
nieuws
GENERIEKE GIDS VOOR HEROPSTART NA CORONA (UPDATE 24/04)
Na 3 mei komt het mogelijk tot een graduele heropstart van sectoren, met aangepaste maatregelen. De sociale partners hebben samen met de Minister van Werk en de FOD Werkgelegenheid in overleg een generieke gids uitgewerkt. Per sector moeten de sociale partners nu protocollen uitwerken die die maatregelen beschrijven. Ook elke individuele onderneming zal verplicht zijn een gids samen te stellen met de maatregelen die men neemt voor o.a. het eigen kantoor en verplaatsingen.
---------------------
nieuws
NIEUWE TOOL OM DOOR DE BOMEN HET BOS TE ZIEN: WEET JIJ OP WELKE STEUNMAATREGELEN JE RECHT HEBT?
We hebben jullie de afgelopen weken maximaal geïnformeerd over de coronamaatregelen. We merken echter dat heel wat ondernemers door de bomen het bos niet meer zien. Niet verwonderlijk ook, op onze overzichtspagina met alle mogelijke steunmaatregelen vind je intussen een brede waaier aan mogelijkheden. Een nieuwe tool van Liantis geeft je a.d.h.v. enkele eenvoudige vragen een overzicht van de steunmaatregelen waar jij als interieurarchitect recht op hebt (link onder de foto).
Architectuur
(Her)ontdek deze interessante architectuur lezingen
BOZAR en A+ Architecture in Belgium duiken in hun audiovisuele archieven om enkele van de meest interessante architectuur lezingen naar uw scherm te brengen.
nieuws
VECTORWORKS ONDERSTEUNT ALLE ONTWERPERS TIJDENS DE CORONA-MAATREGELEN
Ontwerper-ondernemers worden nu en in de toekomst geconfronteerd met heel wat uitdagingen. En daar kan Vectorworks bij helpen. Misschien gebruik jij de tijd om je software-noden te evalueren of heb je net de kans om je huidige software-kennis te boosten. In welke situatie je ook zit, Vectorworks kan ook voor jou iets betekenen, of je nu gebruiker bent of niet.
innovatie
Strakke binnendeuren als sluitstuk voor minimalistisch interieur
Voor een moderne nieuwbouwwoning in Zele viel de keuze op de al even minimalistische binnendeuren met onzichtbaar kader van argenta.
innovatie
Aristide lanceert als eerste europese editeur crypton stoffen
In september 2019 lanceerde Aristide 2 collecties KENT en LANE met in totaal 5 stoffeerkwaliteiten met Crypton © technologie. Deze technologie die al 25 jaar een marktleider is in de Verenigde Staten, verrijkt stoffeerstoffen met verschillende technische kenmerken. Zo stoot de stof vloeistoffen (zowel op basis van water als van olie) af. Op deze vloeistof barrière is er een garantie van 5 jaar en de stof is ook eenvoudig met wat water en zeep te reinigen.
innovatie
NIEUWE HEDENDAAGSE LUXEKLEUREN
Vernieuwing drijft de architectuur vooruit. Cosentino gebruikt de laatste trends om innovatieve producten te ontwikkelen. Met Dekton Rem, de Dekton Avant-Garde serie en 3 nieuwe Silestone kleuren, lanceert het bedrijf enkele hedendaagse luxekleuren.
Klik hier voor de online versie van deze mail.

Deze mail is automatisch verstuurd naar *|EMAIL|*.
Voor alle vragen kan je bij ons terecht op secretariaat@ainb.be of op onze website www.ainb.be .
Klik hier om uit te schrijven.