*|MC_PREVIEW_TEXT|*
ainb Nieuwsbrief
---------------------
nieuws
‘Het plaatje moet kloppen met de boodschap’
De inrichting bepaalt de uitstraling van de winkel. Toch worden er nog vaak panden aangekleed met materialen die de retailer of de interieurarchitect mooi vindt, maar die niet het DNA van de winkel uitstralen. Professor Katelijn Quartier van de universiteit van Hasselt ontwikkelde een tool die ervoor zorgt dat boodschap en materiaal matchen.
AiNB voordeel
Boek een voordelig WTCB-abonnement via het AiNB-lidmaatschap
De publicaties van het WTCB zijn een onmisbaar instrument voor architecten. Ook in 2020 heeft AiNB met WTCB een samenwerkingsakkoord waarbij je als AiNB-lid kan intekenen op twee online WTCB-abonnementen aan een voordeeltarief. Raadpleeg online de WTCB-publicaties en meer dan 1.000 NBN-normen
infosessie
Hoe een goed binnenmilieu creëren in drukbezette ruimten?
Een gezond gebouw staat of valt met de kwaliteit van het binnenmilieu. Bij een gezond binnenmilieu denken we spontaan aan een goed werkend en onderhouden ventilatiesysteem op maat van het gebouw en de bewoners. Maar ook akoestisch comfort, thermisch comfort, licht, buitenluchtkwaliteit, aanwezige inrichtings- en afwerkingsmaterialen hebben onder andere een invloed op het uiteindelijk welbehagen en functioneren van de gebruiker.
Agenda
Cursus: Wegwijs in erfgoed
Welke mogelijkheden biedt een geïnventariseerd gebouw?
Wat indien je als interieurarchitect een opdracht krijgt voor een wettelijk beschermd monument of gebouw met erfgoedwaarde? Met deze cursus informeren we architecten die voor het eerst in aanraking komen met erfgoed over o.a. de heersende regelgeving, de te nemen stappen en de mogelijke samenwerkingen. Zo zet je als architect goed geïnformeerd je eerste stappen in het ontwerpen voor erfgoedgebouwen.
agenda
Aan de slag als interieurarchitect of -vormgever? Begin met de Kick-off day van AiNB
Je wil uit de startblokken schieten als interieurarchitect of interieurvormgever? AINB, de Associatie voor Interieurarchitecten van België, nodigt u graag uit op de kick off meeting. Tijdens een vlot en luchtig panelgesprek brengen specialisten u op de hoogte van je rechten, plichten en mogelijkheden als startend interieurarchitect. Je kan bijpraten met je medestudenten en de professionals op de gratis receptie achteraf.

Een informatieboost georganiseerd door AINB, om krachtig van start te gaan in het beroepsleven.
Innoverende producten en nieuwigheden.
Hier vind je ze terug.
nieuws
Help! Een boze bouwheer. Wat nu gedaan?
Vroeg of laat krijg je als architect wel eens te maken met een klant die een klacht heeft, of misschien zelfs met een boze klant! Jeroen De Paepe, oprichter van ArchiSnapper, deelt hieronder zijn tips om op een positieve manier om te gaan met een minder aangenaam telefoontje van een bouwheer of een andere klant.
nieuws
Nieuw in 2020 (3): Fiscaliteit
Vaarwel woonbonus, welkom lagere registratierechten en vennootschapsbelasting. Maar er verandert nóg een en ander op het vlak van fiscaliteit, vooral voor uw onderneming. Een overzicht.
nieuws
Nieuw in 2020 (1): beroepstechnische dossiers
Vanaf 1 januari 2020 zijn rookmelders in woningen verplicht en veranderen de drempelbedragen voor overheidsopdrachten. Ook kan je de toelating voor werken aan onroerend erfgoed voortaan online aanvragen.
nieuws
Expo eu mies award 2019
De reizende tentoonstelling van de EU Mies Award 2019 toont met 40 markante projecten het sterkste werk van Europese architecten. De Award is wereldwijd de meest bekende architectuurprijs van Europa. Om de twee jaar bekronen de Europese Commissie en de Fundació Mies van der Rohe vernieuwende bouwprojecten die bijdragen aan de uitstraling van Europa. De prijs wordt als een graadmeter van de actuele Europese architectuurscène gezien en leidt tot belangrijke discussies over het ontwerpen en bouwen in Europa. Een internationale topjury, onder voorzitterschap van Dorte Mandrup, selecteerde voor deze editie maar liefst 6 Belgische ontwerpen tot de shortlist.
agenda
De renovatiedag 2020: schrijf je in vóór 10 februari
Interieurarchitect of interieurvormgever en trots op een gerealiseerde renovatie? Pak ermee uit tijdens de Renovatiedag, een unieke openhuizendag op zondag 26 april 2020. Heel wat toekomstige verbouwers zijn benieuwd naar jouw stijl en aanpak! Interesse? Schrijf je in vóór 10 februari 2020.
Klik hier voor de online versie van deze mail.

Deze mail is automatisch verstuurd naar *|EMAIL|*.
Voor alle vragen kan je bij ons terecht op secretariaat@ainb.be of op onze website www.ainb.be.
Klik hier om uit te schrijven.