Infosessie

Expertendag: Interieurdesign

Di 21 November 2023
Gent
Vooruit

De ‘Expertendag: Interieurdesign’ focust op een aantal thema’s die van essentieel belang zijn voor de toekomst van interieurdesign. Leer hoe je jouw interieurontwerp naadloos kunt integreren in een circulaire economie. Ontdek de kunst van zakelijk creatief zijn en vertaal je passie naar een succesvol zakelijk avontuur. Leer de complexe ingrediënten kennen om een bloeiende interieurstudio op te zetten en volg de nieuwste trends in de interieurwereld. Ontdek 'freedompreneurship' en combineer vrijheid en passie in je onderneming. Verdiep je in service design en optimaliseer je diensten voor een buitengewone ervaring, zowel voor jou als je klanten. Mis deze kans niet om jezelf en je ontwerppraktijk naar een hoger niveau te tillen. Schrijf je nu in voor een dag vol inspiratie en inzichten bij Vooruit in Gent.

 

Concreet

 

De dag begint met een plenaire sessie gewijd aan interieurontwerp. Vervolgens krijg je de kans om in kleine groepen te praten met verschillende experts, elk met hun eigen specifieke onderwerp. Bij het inschrijven kun je aangeven welke experts je graag wilt ontmoeten, en als je liever een persoonlijk 1-op-1 gesprek hebt, staan we ook voor je klaar. We stellen een gepersonaliseerd schema op, en houden rekening met je voorkeuren, zodat je het meeste uit deze dag kunt halen. De inspirerende dag wordt afgesloten met een netwerkdrink, waar je nog meer kansen hebt om te verbinden en te netwerken.

 

Een ticket kost 120 euro (excl. btw) en is inclusief:

- het plenaire gesprek

- de groepsgesprekken en/of 1-op-1 gesprekken

- de lunch

- netwerkdrink

- een Flanders DC jaarmagazine.

 

Leden van het AiNB krijgen 10% korting. De code hiervoor kan u hier raadplegen.

 

Voor wie?

 

Dit event is bedoeld voor zowel opkomende als ervaren ontwerpers, ondernemers en bedrijven in de design- en interieurbranche, werkzaam voor hun eigen merk of voor klanten. We stellen een minimumvereiste van drie jaar actieve ervaring.

 

Sprekers

 

Jan Roekens (Thomas More Hogeschool): Circulair interieurdesign

 

Jan Roekens is onderzoeker bij de Thomas More Hogeschool en gespecialiseerd in circulair interieurdesign. Tijdens de Expertendag zal hij tonen op welke manieren je met je interieurontwerp kan inspelen op een circulaire economie. Hierbij geeft Jan tips en tricks en zal hij aan de hand van inspirerende voorbeelden aantonen hoe circulariteit zich vertaalt in de interieursector en hoe jij als interieurontwerper dit binnen jouw designproces kan integreren, zoals bijvoorbeeld het stimuleren van modulair ontwerp. 

 

Jan is ook beschikbaar voor een persoonlijk gesprek.

 

 

Kelly Claessens (La Fabrika): De kunst van zakelijk creatief

 

Kelly Claessens is bekend van haar bijdrage als interieurexperte aan het televisieprogramma Blind Gekocht en ook de drijvende kracht achter designwinkel La Fabrika. Kelly zal haar inzichten delen over hoe ze haar passie heeft omgezet in een succesvol zakelijk avontuur. Naast La Fabrika heeft ze haar ontwerpstudio getransformeerd tot een bron van inspiratie en zakelijk succes. Om een ruimer publiek te kunnen helpen en inspireren biedt ze eveneens interieurservicepakketten aan en heeft ze haar eigen online interieurcursus ontwikkeld. Kelly zal dieper ingaan op de strategieën en inzichten die hebben geleid tot haar unieke positie in de wereld van interieurontwerp en ondernemerschap.

 

Kelly is ook beschikbaar voor een persoonlijk gesprek.

 

 

Mauro Brigham (ncbham): Een multidisciplinaire interieurstudio uitbouwen

 

Voor het opzetten van een bloeiende interieurstudio is een complexe set ingrediënten nodig. Dat is wat de Portugees/Kaapverdiaans opgeleide interieurarchitect Mauro Brigham deed met zijn interieurontwerpbureau ncbham. Mauro zal het hebben overhoe de diversiteit van zijn team (architecten, interieurontwerpers, strategen, voedingsadviseurs, grafisch ontwerpers, 3D-kunstenaars, productontwerpers en werkplekadviseurs) hun creatieve proces uniek maakt. Naast ontwerptalenten en managementvaardigheden vereist zo’n bureau een genuanceerde mix van visie, een robuuste bedrijfscultuur, strategische employer branding en vakkundig leiderschap. Deze sessie zal in het Engels doorgaan. 

 

Mauro is ook beschikbaar voor een persoonlijk gesprek.

 

 

An Bogaerts: Trends in de interieurwereld

 

An Bogaerts is hoofdredacteur van Trends Style en schrijft als decospecialist voor Feeling. Al bijna twintig jaar volgt ze de tendensen binnen de interieurwereld op, zowel in binnen- als buitenland. Op de Expertendag zal An haar licht laten schijnen op artificiële intelligentie en hoe die onze woonomgeving zal beïnvloeden. Bovendien zal ze dieper ingaan op het begrip duurzaamheid en de perceptie ervan in de pers en over het stijgende belang van hospitality en horeca in de designwereld. 

 

An is ook beschikbaar voor een persoonlijk gesprek.

 

 

Karlien Heremans (studio k): Freedompreneurship

 

Karlien Heremans is in de eerste plaats ondernemer, daarnaast is ze interieurarchitecte en tuin-en landschapsarchitecte. Al 15 jaar heeft ze haar eigen ontwerpbureau voor totaalprojecten, studio k in Antwerpen. Als ‘freedompreneur’ heeft ze de laatste jaren haar eigen manier van ondernemen gezocht en gevonen. Tijdens deze sessie zal ze dieper ingaan op hoe je als ondernemer kan groeien, opportuniteiten kan spotten, je eigen manier van werken mag en kan ontwerpen en vooral hoe je vrijheid en passie kan combineren. 

 

Karlien is ook beschikbaar voor een persoonlijk gesprek.

 

 

Tom Verbist (Achiles Design): Service design

 

Wil je weten hoe je je diensten kan optimaliseren en je klanten kan fascineren? Maak dan kennis met service design, een innovatieve methode om diensten te ontwerpen die een samenhangende en aangename ervaring creëren voor zowel klanten als aanbieders. Tom Verbist, innovatieconsultant en service designer bij Achilles Design, neemt je mee in de wereld van service design. Hij leert je de belangrijkste principes kennen en geeft je tips en tricks om ze toe te passen in je eigen praktijk. Aan de hand van concrete voorbeelden laat hij zien hoe service design een meerwaarde kan bieden voor je dienstverlening en die van jouw klanten.

 

Tom is ook beschikbaar voor een persoonlijk gesprek.

terug naar overzicht

Programma

09u45 / 17u00 *

Expertendag: Interieurdesign

Praktisch

Data & locatie

Di 21 November 2023: Gent
Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23

Deelnameprijs

120 euro (excl. btw)
AiNB leden: 10% korting
U kan de code hier raadplegen : https://www.ainb.be/nl/artikel/752/ainb-ledenvoordeel-kortingscodes-voor-opleidingen/

Met de steun van:

DISCLAIMER
De persoonsgegevens die naar aanleiding van het invullen van dit inschrijvingsformulier worden meegedeeld, worden verwerkt in overeenstemming met de bepalingen van de wet van 8/12/1992 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer. AiNB kan de gegevens van de inschrijver gebruiken in het kader van het event, met het oog op het evalueren en ontwikkelen van de dienstverlening en voor belangenbehartiging. De inschrijver erkent en aanvaardt dat AiNB tevens, teneinde financieel in staat te zijn om het event aan de gestelde voorwaarden aan te bieden, de inschrijvingsgegevens meedeelt aan de hierboven vermelde partners van het event ter promotie van hun producten of diensten naar de inschrijver en dit gedurende een periode van 6 maanden vanaf het event, tenzij de inschrijver zich hiertoe eerder tegen de partner verzet. Elke inschrijver heeft te allen tijd het recht de over hem gehouden persoonsgegevens in te zien en te verbeteren op de maatschappelijke zetel van AiNB, aan de Willebroekkaai 37 te 1000 Brussel.