Nieuws

Ontdek het aanbod aan opleidingen

26 januari 2022

De komende maanden kan u als interieurarchitect aansluiten bij heel wat opleidingen en activiteiten georganiseerd door NAV. Ontdek het aanbod!

Lerende Netwerken


Bij de Lerende Netwerken staat de uitwisseling van ervaring centraal. Als zaakvoerder van een architectenkantoor word je immers geconfronteerd met dezelfde vraagstukken als je collega’s. Door een klankbord te creëren buiten je eigen kantoor vermijd je klassieke valkuilen en bouw je een duurzaam kennisnetwerk op. De Lerende Netwerken worden vormgegeven door een thema centraal te stellen. Een expert-gastspreker leidt de sessies, geeft ze vorm en wakkert de discussie aan.

 

Bimplantation – Gent ( 20/1 tot 9/6 ) of Wilrijk ( 27/1 tot 6/6 )

Wat kan BIM betekenen voor jouw architectenkantoor? En hoe ga je er zelf mee aan de slag?
Hoe kan je als architect je model delen met bouwpartners? En hoe kan je ontwerpprocessen gaan automatiseren? 

 

Ondernemersatelier – Gent ( 17/2 tot 9/6 ) of Wilrijk ( 24/2 tot 16/6 )

In een architectenbureau wordt de zoektocht naar harmonie tussen ontwerpen en ondernemen steeds belangrijker. Om succesvol te zijn dien je jezelf als architect-ondernemer verder te ontplooien en je ondernemersvaardigheden bij te schaven.

 

Schaalvergroting – Gent ( 17/2 tot 9/6 ) of Wilrijk ( 24/2 tot16/6 )

Wat betekent manager zijn voor een architect? Welke leiderschapsstijl hanteer je nu het best? En hoe stem je de organisatie van je kantoor af op een team van verschillende medewerkers?

 

Atelier Lux – Gent ( 17/2 tot 17/5 )

Tijdens dit NIVB lerend netwerk rond verlichting wordt je als architect ondergedompeld in de meest recente lichttechnologie, -methodiek en -ontwerp. Verlichting op maat van de gebruiker vraagt een andere manier van lichtontwerp. Visueel comfort en welzijn vormen de sleutelwoorden. 

 

 

Vitruvius Academy

 

Branding & marketing – Leuven ( 8/2, 15/2 & 22/2 ) of Gent ( 13/9, 20/9 & 27/9 )

Als ondernemer speelt je identiteit een cruciale rol. Wie je bent, waar je voor staat, wie je wilt bereiken en waarom zijn allemaal zaken die je moet weten, voor je kan starten met het bepalen van een gefundeerde marketing- en brandingstrategie. En die twee staan centraal om in de eerste plaats aan klanten te tonen waar je voor staat en ook om de voor jouw ideale klant aan te trekken

 

Planning en organisatie – Gent ( 10/3, 17/3 & 24/3 ) of Leuven (13/10, 20/10 & 27/10)

Een goede ondernemer hecht waarde aan structuur, planning en organisatie. Plannen doorbreekt namelijk je vicieuze cirkel en biedt je de mogelijkheid efficiënter te werken met meer vrijheid.

 

 

Infosessies

 

Klimatisatie van morgen – Wilrijk ( 24/2 tot 19/5 )

De architect heeft in de laatste 15 jaar een belangrijke rol gespeeld in het omzetten van de Europese en Vlaamse wetgeving inzake energieprestatie. Hij of zij weet als geen ander hoe een gebouw zo energiezuinig en comfortabel mogelijk ontworpen en opgebouwd kan worden.  Toch is het belangrijk om vandaag ook een stap verder te durven gaan. Door reeds in de ontwerpfase de nodige aandacht te spenderen aan verwarming, koeling en ventilatie kunnen we van de klimaatuitdaging een succesverhaal maken. 

 

Klimatisatie van de toekomst – Waregem ( 23/3 ) of Mechelen ( 29/3 )

Temperaturen worden hoger, weersomstandigheden extremer en mensen veeleisender. Als bouwprofessionals moeten we steeds vaker aandacht hebben voor koeling en ventilatie. Hoe gaan we in de toekomst comfortabel wonen, werken en winkelen als de fossiele brandstoffen uitgefaseerd zijn? Wat zijn de nieuwe energiebronnen? Welke technieken komen op ons af? Wat is vandaag (al) rendabel en wat niet?