Architectuur

5/9 tem 10/9: Festival van de architectuur te Antwerpen

27 juli 2023

Over F/a

 

Het Festival van de architectuur: wat is dat nu eigenlijk?

Tijdens het tweejaarlijkse Festival van de architectuur (F/a) laten we iedereen zes dagen lang proeven van architectuur in de breedste zin van het woord. Waarom is het zo belangrijk dat onze leefomgeving goed ontworpen is? En wat betekent dat, ‘een goed ontworpen leefomgeving’? Daar willen we het over hebben tijdens het Festival van de architectuur. Met architecten, ontwerpers, kunstenaars en beleidsmakers … maar vooral met jou.

 

Klinkt goed, maar wat kan ik dan juist doen tijdens het festival?

Tijdens (architectuur)rondleidingen, workshops, voorstellingen en talks dagen we je uit om op een andere manier naar je omgeving te kijken. We willen met jou ideeën en ervaringen uitwisselen over architectuur als speelveld. Je krijgt bovendien de kans om binnen te wandelen in bijzondere gebouwen en ontwerpbureaus die je normaal enkel van de buitenkant kan zien. Benieuwd naar het programma? Je vindt het hier.

Deze editie is er ook weer een internationaal colloquium. Experten en ervaringsdeskundigen inspireren, discussiëren en reflecteren er tijdens lezingen, panelgesprekken en workshops over het thema ‘Gevonden architectuur’.

 

En waar moet ik daarvoor juist zijn?

Elke editie gaat het festival in een andere stad door, en dit jaar keren we terug naar Antwerpen. Op kunstsite DE SINGEL kan je deelnemen aan workshops, rondleidingen, expo’s, voorstellingen en talks. De laatste dag van het festival is het Dag van de architectuur. Dan wandel je binnen in opmerkelijke gebouwen en bijzondere ontwerpbureaus over heel Vlaanderen en Brussel.

 

Wanneer gaat het festival door?

Deze editie gaat door van dinsdag 5 september tot en met zondag 10 september 2023. Op die zes dagen is DE SINGEL in Antwerpen de setting voor een uitgebreid programma met rondleidingen, workshops, voorstellingen en talks. Op zondag 10 september vieren we over heel Vlaanderen en Brussel de Dag van de architectuur.

 

Wat moet dat kosten?

Heel wat van de activiteiten zijn gratis. Voor sommige onderdelen van het programma vragen we wel een bijdrage. In dat geval, staat de prijs aangegeven bij die activiteit op de website. Het programmaoverzicht vind je hier.

 

Meer info hier.