innovatie

Rockfon® Canva™ Wall Panel wint Archiproducts Design Award 2023

24 november 2023

Rockfon, onderdeel van ROCKWOOL Group, valt in de prijzen tijdens de Archiproducts Design Awards (ADA) in de categorie Kantoor, met haar nieuwe akoestische oplossing Rockfon® Canva™ Wall Panel.

Als een van de meest toonaangevende design awards ter wereld, viert ADA al sinds 2016 het beste op het gebied van design door nieuwe producten te onderscheiden die op de markt worden geïntroduceerd. Een jury van internationale ontwerpers, architecten en creative directors beoordeelt meer dan 700 aanmeldingen in 13 categorieën, waaronder Kantoor, en selecteert vervolgens de winnaars. Zij mochten hun prijzen in ontvangst nemen tijdens de ADA Night in Milaan op 16 november 2023.

 

"Wij hebben ervoor gekozen om Rockfon Canva Wall Panel in te dienen vanwege de directe verbinding met het Italiaanse 'Bel Design', dat zich kenmerkt door innovatieve producten van absolute topkwaliteit," zegt Laura Giorgia Sorano, Project Business Coördinator bij Rockfon Italië.

Ontworpen in samenwerking met AKUART, biedt Rockfon Canva Wall Panel een krachtig statement en briljante akoestiek in één enkel designelement. Verkrijgbaar in de 34 inspirerende kleuren van het Colours of Wellbeing assortiment, of te personaliseren met een eigen foto, bewegwijzering, artwork of afmeting naar keuze. Het verwisselbare doek maakt het gemakkelijk om het interieurontwerp te vernieuwen wanneer huurders wisselen of het gebruik van de ruimte verandert.

 

"De Rockfon Canva collectie is waarschijnlijk het meest veelzijdige assortiment van akoestische designoplossingen in ons portfolio. Het heeft de specificaties van een hoogwaardig architectonisch product met betrekking tot brandveiligheid, akoestiek en emissies, en is zeer eenvoudig en snel te installeren," aldus Christian Klinge, Director Design Solutions bij Rockfon.

 

De wandpanelen van Rockfon Canva bieden klasse A geluidsabsorptie dankzij de kern van steenwol, een materiaal dat zorgt voor uitstekende akoestische prestaties en volledig recyclebaar is. De panelen zijn net zo gemakkelijk op te hangen als een schilderij en worden volledig gemonteerd geleverd met een geprint textieldoek in een mat aluminium frame.

 

"Het is een eer om de Archiproducts Design Award te ontvangen voor Rockfon Canva Wall Panel. Deze erkenning is een bevestiging van onze toewijding om ontwerp- en innovatiegrenzen te verleggen, waarbij vorm en functie worden samengebracht om esthetiek en akoestische prestaties te verbeteren," zegt Alessandro Buldrini, Sales Director bij Rockfon Italië & Malta. "We zijn heel blij met de enthousiaste reacties uit de markt. Het inspireert ons om door te gaan met het leveren van hoogwaardige oplossingen aan onze gewaardeerde klanten."

 

Naast de gedurfde visuele uitstraling en geluidsabsorptie klasse A, zijn Rockfon Canva wandpanelen eenvoudig te reinigen. Het uitneembare doek is machinewasbaar en kan worden afgestoft, gestofzuigd of gedesinfecteerd met antibacteriële doekjes.

 

Het Rockfon Canva assortiment bevat naast de Wall Panels, ook Hanging Dividers en Floor Screens, met dezelfde voordelen op het gebied van geluidsabsorptie en ontwerpvrijheid. Alle producten zijn grondig getest op brandveiligheid en zijn gecertificeerd als BS1d0.

 

Ontdek meer over Rockfon Canva, download brochures en datasheets en stel je eigen design samen met de 3D-configurator op www.soundsbeautiful.com/canva-wall-panel

Rockfon. Sounds Beautiful

 

Als je nog nooit van Rockfon gehoord hebt, dan doen we het goed. Wij zijn toonaangevend in akoestische oplossingen - en het is onze missie om de rust te bewaren.

 

Onze akoestische oplossingen voor plafonds en wanden dempen van alles, van machinegeluiden tot bruisende gesprekken. Ze zijn niet alleen mooi, maar ook hygiënisch, duurzaam en brandwerend.

 

Dit alles doen we om mensen te helpen om zich te concentreren, te ontspannen en meer van het leven te genieten. Klinkt goed, toch?