Nieuws

‘Building Beyond Pastorie’ Festival in Helchteren van 19/4 tem 5/5/24

18 april 2024

Het postgraduaat Building Beyond Borders en het VLAIO Living Lab Leemsteen nodigen je graag uit op het ‘Building Beyond Pastorie’ Festival in Helchteren!

Ontdek samen met ons de mogelijkheden van bouwen met leemsteen, bio-gebaseerde en gerecupereerde bouwmaterialen. Tijdens dit twee weken durende bouwfestival kan je boeiende lezingen volgen, deelnemen aan workshops en spontaan je handen uit de mouwen steken tijdens het bouwen van een nieuw paviljoen in de pastorietuin in Helchteren.

 

Wat? Building Beyond Pastorie Bouwfestival

Wanneer? 19 april - 5 mei 2024

Waar? De Pastorie, Helzoldstraat 5, Helchteren

 

Wat kan je verwachten tijdens het bouwfestival?

 

Workshops en presentaties: We organiseren diverse workshops en presentaties waarin verschillende bouwtechnieken worden gedemonstreerd, van het maken van houten shingles tot het metselen met leemstenen. De studenten van Building Beyond Borders zullen boeiende discussies leiden, demonstraties geven en kennis delen over regeneratieve bouwmethoden.

 

Bouwen aan een gemeenschap: Als onderdeel van het festival bouwen we samen met de inwoners van Helchteren een paviljoen. We nodigen iedereen van harte uit om deel te nemen en bij te dragen aan dit gemeenschapsproject.

 

Leuke activiteiten: Naast de bouwwerkzaamheden hebben we een scala aan leuke activiteiten gepland voor alle leeftijden, waaronder filmvertoningen, live muziek en heerlijk eten.

 

Het 'Building Beyond Pastorie' Bouwfestival wordt georganiseerd door het postgraduaat Building Beyond Borders van de Faculteit Architectuur en kunst van UHasselt, in samenwerking met het VLAIO Living Lab Leemsteen, BC Materials, de gemeente Houthalen-Helchteren en de vrienden van de Pastorie en werd mede mogelijk gemaakt door de Werkvennootschap.

 

Het Bouwfestival wil een breed publiek laten kennismaken met regeneratieve bouwmaterialen en diverse duurzame bouwpraktijken, met een speciale focus op het gebruik van natuurlijke, gerecupereerde of bio-gebaseerde bouwmaterialen en leemsteen.

 

Meer info hier.