innovatie

Akoestische producten van Rockfon behalen Cradle to Cradle Certified Silver

5 juli 2024

Cradle to Cradle Certified (C2C) is de sterkste certificering op de markt en marktleider op het gebied van akoestische oplossingen. Rockfon, onderdeel van de ROCKWOOL Group, kondigt met trots aan dat 86 procent van diens akoestische oplossingen het Cradle to Cradle Certified® Silver certificaat hebben behaald volgens versie 4.0 van de wereldwijde duurzaamheidsstandaard.

Sinds 2021 is C2C de primaire keuze van Rockfon voor duurzaamheidscertificering om klanten onafhankelijke verificatie te bieden op vijf duurzaamheidsfocusgebieden: materiaalgezondheid, productcirculariteit, luchtkwaliteit & klimaatbescherming, water- en grondbeheer en sociale rechtvaardigheid.

 

"Echte actie ondernemen om duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken en onweerlegbaar bewijs leveren van betere prestaties is een zware taak. C2C-certificering neemt het giswerk weg uit duurzaamheidsmaatregelen voor producten", zegt Parik Chopra, Managing Director bij Rockfon.  

 

"C2C Versie 4.0 biedt Rockfon een waardevolle en bewezen benchmark tegen de toenemende focus op duurzaamheidsprestaties", voegt Parik Chopra toe. “Het stelt ons niet alleen in staat om onze vooruitgang op het gebied van duurzaamheid te meten aan de hand van onze gestelde doelen, maar het onderscheidt ons ook in de markt omdat we leiderschap en toewijding tonen in elk aspect van duurzaamheid.”

 

Kortom, C2C-gecertificeerd zijn betekent dat Rockfon producten:

  • Ontworpen zijn met het oog op een vermindering van de CO2-uitstoot en het waterverbruik
  • Bijdragen aan de circulaire economie
  • Grondig worden beoordeeld op materiële gezondheidskwesties
  • De focus op een positieve bijdrage aan de samenleving integreren

 

Rockfon is ook content met het behalen van het Cradle to Cradle Certified Platinum- niveau voor de categorie Algemeen - Milieubeleid en -beheer en het Gold- niveau voor de categorie Sociale rechtvaardigheid. 

 

Cradle to Cradle

C2C is de toonaangevende multi-attribuutstandaard die wereldwijd in verschillende industrieën wordt gebruikt voor materialen en producten die een "gezonde, rechtvaardige en duurzame toekomst" mogelijk maken. Tot nu toe hebben wereldwijd meer dan 34 000 producten een C2C-accreditatie gekregen, variërend van bouwmaterialen tot auto's en kleding. 

 

In de bouwsector zijn ontwikkelaars, architecten en aannemers op zoek naar duurzame keuzes met betrekking tot materiaal- en productinkoop. De C2C database begeleidt en helpt hen bij het maken van duurzame keuzes. Het gebruik van C2C-gecertificeerde producten levert ook punten op voor verschillende grote bouwclassificatiesystemen zoals LEED en WELL.

 

ROCKWOOL gebruikt sinds 2016 de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties als raamwerk bij het stellen van economische, sociale en ecologische doelstellingen en het meten van de vooruitgang. Externe en op wetenschap gebaseerde beoordelingen, zoals C2C, zijn van cruciaal belang voor onafhankelijke evaluatie en voor het opstellen van een uitvoerbare routekaart.

 

Om de Rockfon-producten te ontdekken die Cradle to Cradle Certified zijn, gaat u naar: https://www.rockfon.be/duurzaamheid/certificering/cradle-to-cradle/

Wij zijn Rockfon

 

De prachtige akoestische plafond- en wandoplossingen van Rockfon (onderdeel van de ROCKWOOL Group) zorgen voor extra concentratie in klaslokalen, meer plezier in restaurants en dempen van alles, van machinegeluiden tot bruisende gesprekken. Toen we begonnen met de ontwikkeling van de meest effectieve akoestische oplossingen ter wereld, keken we allereerst naar onszelf: de mens. Kijk maar eens om je heen. De student die moeite heeft om de docent goed te horen. De zakenman die zich probeert te concentreren. Het koppel dat een intiem gesprek wil voeren tijdens een etentje. Met het oog op hun welzijn hebben we onze prachtige kleuren en stijlen ontwikkeld, waarmee ruimtes niet alleen mooi klinken maar ook stimulerend, kalmerend en inspirerend zijn. Het heeft onze visie verrijkt en onze bijdrage aan brandveiligheid, hygiëne en lichtreflectie vergroot, waardoor we plekken creëren waar mensen zich gezonder en gelukkiger voelen. Lees meer op rockfon.be/SoundsBeautiful