pocket

DE ISOLATIEGIDS

5 maart 2018

Door het broeikaseffect met de dreigende klimaatveranderingen en de steeds duurdere brandstoffen moeten we steeds duurzamer en energiezuiniger bouwen.

Een van de belangrijkste ingrepen om dit energieverbruik terug te dringen en om tot een energiezuinige woning te komen is de gebouwschil beter isoleren. Het vormt de eerste stap in de zogenaamde 'trias energetica', namelijk de 'energievraag beperken'.

In zowat 100 pagina’s overlopen we de meest voorkomende isolatiematerialen, hun thermische eigenschappen en enkele kenmerken. Het is geen volledig beeld van alle isolatiematerialen maar het is een handige tool om de impact van een materiaal op een project in te schatten.

Ook andere parameters moeten in rekening gebracht worden om de energetische prestatie van een gebouw te bepalen. Factoren zoals compactheid, luchtdichtheid, beglazing, enz. Deze parameters worden niet besproken maar vormen ook een belangrijke basis in uw ontwerp.

Deze pocket kwam er met de steun van IKO, Isoproc, Isover, Kingspan, Recticel, Renson, Rockwool en Wienerberger.

AiNB-leden: € 0,00
Niet AiNB-leden: € 25,00
Dit artikel is exclusief voor AiNB-leden. Verder lezen?

Al AiNB-lid? U kan hieronder inloggen en het artikel verder lezen.
Nog geen lid? Via onderstaande link kan u lid worden, zo krijgt u toegang tot het volledige AiNB-kennisnet.Hebt u nog vragen? Dan kunt u ons steeds contacteren op 02 212 26 20 of via secretariaat@ainb.be.