Juridisch

Verplichte verzekering voor interieurarchitecten

6 september 2018

Op 1 juli 2018 wordt een nieuwe wet van kracht die naast architecten ook aannemers en andere dienstverleners , een verzekeringsplicht oplegt voor de 10-jarige burgerlijke aansprakelijkheid.

Op vrijdag 27 april besliste de ministerraad daarnaast over een tweede wetsontwerp die alle dienstverleners in de bouw, inclusief en expliciet ook de interieurarchitecten, oplegt zich verplicht te verzekeren voor de burgerlijke aansprakelijkheid.

Tijdens deze memo gaan we in op deze nieuwe wetgeving. Wat betekent dit voor de interieurarchitect? Op wie en in welke omstandigheden is de wet Peeters-Borsus en het nieuwe wetsontwerp Ducarme van toepassing? Welke taak en verplichting treft de interieurarchitect?

Meester Clijmans (Clijmans Advocaten) gaat er graag op in en stelt de nieuwe wetgeving aan u voor. Tevens zal verzekeraar Protect zijn visie geven op deze nieuwe wet voor interieurarchitecten en krijgt u zeer concrete tips en tricks hoe om te gaan met deze nieuwe situatie.
Dit artikel is exclusief voor AiNB-leden. Verder lezen?

Al AiNB-lid? U kan hieronder inloggen en het artikel verder lezen.
Nog geen lid? Via onderstaande link kan u lid worden, zo krijgt u toegang tot het volledige AiNB-kennisnet.Hebt u nog vragen? Dan kunt u ons steeds contacteren op 02 212 26 20 of via secretariaat@ainb.be.