Innovation

COSENTINO Ethereal/HybriQ+

6 september 2022

Cosentino streeft continu naar vernieuwende en functionele oplossingen en zorgt met onophoudelijke R&D-inspanningen voor een transformatie van het productieproces. Met het grensverleggende HybriQ+® trekt de wereldspeler richting totale circulariteit.

Vooruitstrevende HybriQ+®

 

Waar de ontwikkeling van de HybriQ®-technologie al een revolutionaire stap was op weg naar een groener proces en product, gaat HybriQ®+ nog dat tikkeltje verder in haar toewijding aan het milieu met een hybride samenstelling van hoogwaardige mineralen die streeft naar complete zuiverheid. HybriQ+® bevat bovendien minstens 20% gerecycleerde materialen, waaronder glas. Met deze gepatenteerde technologie kan Cosentino het gehalte kristallijn silica laten zakken tot – afhankelijk van de kleur – minder dan 50 of zelfs 10%. Een aanzienlijke stap vooruit naar een klimaatneutrale samenstelling en zonder aan de performantie en de knappe looks van de Silestone®-werkbladen te raken.

Groen productieproces

 

Een grote stap, maar Cosentino blijft ambitieus. Want naast de revolutionaire aanpassingen in technologie en productsamenstelling, transformeerde ook het productieproces richting een nog groener ideaal. Bij het produceren van Silestone® HybriQ® en HybriQ®+-materiaal wordt immers voor 99% gerecycleerd en gezuiverd water gebruikt, is het hele proces aangedreven door volledig hernieuwbare energiebronnen en worden de afvalstromen herwerkt, hergebruikt en als grondstof teruggevoerd naar het productieproces.

Stijlvol resultaat

 

Mooie overtuigingen, principes en procedés die gelukkig ook samenkomen in een al even mooie collectie oppervlakken. De Ethereal-lijn is zo’n realisatie met een ultiem verfijnd resultaat. Witte oppervlakken met diepe, fijne aders in blauw (Ethereal Dusk), grijs (Ethereal Haze) zwart (Ethereal Noctis) of goud (Ethereal Glow). 4 nieuwe Silestone® Ethereal-kleuren voor een toekomstgerichte en knappe verschijning in je interieur. 

Documenten
Informatiebrochure

14/09/2022 - PDF